Åpne Dører

Et grensesprengende budskap.

Toril Karin FagerlandBroder Andreas som i sin tid grunnla Åpne Dører (Open Doors international) hadde en visjon om å bringe Guds ord gjennom jernteppet. Jernteppet refererte til kommunistiske stater i Europa kontrollert fra Sovjetunionen fra andre verdenskrig og frem til 1989. erfaring viser at kommunismen forkaster alt som smaker av religion. I Sovjet ble bibler konfiskert og brent, kirker ødelagt eller benyttet til alt annet enn gudshus. Broder Andreas hørte nødropet fra kristne som ble offer for denne behandlingen. I boken ”Med Guds ord gjennom jernteppet” fortelles hele den spennende historien.

Islamismen driver mennesker til Jesus

Åpne DørerKong Herodes og de religiøse fanatikerne på urkirkens tid skapte grobunn for evangeliets utbredelse, forteller Apostlenes gjerninger i Det nye testamentet. Forfølgerne gjorde det de kunne for å stanse den unge kirkens vekst, men kirken vokste med mange tusen bare i Jerusalem.  Diakonen Stefanus led martyrdøden i Jerusalem, med det resultat at Jesu disipler brakte evangeliet til nye landområder. Det kristne budskapet nådde blant annet Damaskus. Kristenforfølgeren Saulus ville arrestere de kristne der, de som har blitt kalt «nasareere» helt fram til vår tid fordi de har vært etterfølgere av Jesus fra Nasaret.

Fakkeltog for forfulgte kristne‏

Åpne DørerFor 6.året på rad arrangeres FAKKELTOG i Bergen for forfulgte kristne! Fakkeltoget blir tirsdag 3. november kl. 18,30 Appell ved Biskop Halvor Nordhaug på Torgalmenningen. Fakkeltoget går til Betlehems lokaler

Oppdatering : Den Syriske Kirke

Åpne DørerFredag 7. august 2015 ble inntil 60 kristne tatt som gisler av den selverklærte Islamske Statens jagerfly i byen al-Quaryatayn. Byen ligger 100 km sørvest for den urgamle byen Palmyra som ble tatt av IS tidligere i år. IS bekreftet overtakelsen av byen befolket av nærmere 40 000 innbyggere, som i hovedsak er en blanding av sunnimuslimer og kristne. Rundt 230 personer skal være tatt som gisler, blant dem "dusinvis av kristne", en annen kilde nevner nærmere 60 kristne. Ubekreftede rapporter si at halvparten av de kristne ble løslatt kort tid etter at de ble tatt.

Du må gå gjennom ørkenen for å komme til Det lovede land

Åpne DørerHvilket budskap har en svært forfulgt troende som Ahmed fra Sentral Asia til deg og meg? Her er oppmuntrende ord til oss:
”For å forstå Gud, må du gå gjennom ørkenen…for å kunne gå inn i Det lovede land. Og du blir sterkere når du gjennomgår disse tingene …Et evangelium som lærer deg at du ikke skal lide, er et falskt evangelium.” ”Begynn med å adlyde. Ikke bekymre deg om å bli som trosheltene. Bare begynn med å adlyde!”

Les mer : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193740/3977830

Asia Bibi's last chance for freedom

Åpne DørerChristian Aasiya Noreen (known as Asia Bibi) has been allowed to take her appeal against her death penalty for blasphemy to Pakistan's Supreme Court in the capital, Islamabad. Until the Supreme Court reaches its final decision, Noreen cannot be executed.

Les mer : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193740/3956328/

Livsfarlig tro

Åpne DørerForfatteren av «Drømmer og syner – en annerledes vekkelse i den muslimske verden» har gitt oss en ny skildring av hva Gud gjør blant muslimer i vår tid. Originaltittelen på den nye boken er «Killing Christians – Living the Faith where it´s not safe to believe». Jeg synes Lunde forlag har truffet godt med tittelen “Livsfarlig tro”.

30 dagers bønn for verdens muslimer

Åpne Dører18. juni, startet Ramadan, muslimenes fastemåned. Det er en tid da muslimer er mer åndelige søkende enn ellers. Mange søker etter svar på sin åndelige lengsel. Millioner drar på pilegrimsreise, hajj, til Mekka. Dit bør alle muslimer dra minst én gang i livet. Men bare 9 prosent av verdens muslimer har gjennomført en slik pilegrimsreise. Fasten er også en plikt for alle voksne muslimer – men noen unntak. 93 prosent av alle muslimer praktiserer foreskrevet faste.

Flukten fra Nord-Afrika

Åpne DørerEn stor strøm av afrikanske flyktninger er så desperate at de legger ut på farefull og strabasiøs flukt over store deler av kontinentet og til sist på en hasardiøs sjøreise organisert av kyniske menneskesmuglere. Min intensjon med denne artikkelen er ikke å gå inn i debatten om politiske og humanitære løsninger, men å prøve å belyse forholdene i hjemlandet og regionen for en gruppe av disse flyktningene. Selv om fattigdom, korrupsjon, stammekonflikter, politisk undertrykkelse og forfølgelse er de viktigste årsakene til flukten for de fleste, er også trosrelatert forfølgelse en årsak for mange.

Nord-Korea: Hva gjør Åpne Dører?

Åpne DørerFor noen uker siden var jeg til stede på et møte arrangert av en misjonsorganisasjon. Det som ble sagt om organisasjonens arbeid i Nord-Korea, vakte begeistring i den store forsamlingen.  Jeg satt imidlertid med mange spørsmål: Hvilke konsekvenser kan det få for sårbare kristne i dette landet som er kjent som landet der kristne forfølges aller verst, at slik sensitiv informasjon blir gitt?  Hver eneste dag gjennom hele livet lever nordkoreanske kristne med fare for å bli sendt i fangeleir eller bli henrettet. Derfor må vi vise klokskap og forsiktighet både i selve arbeidet vi gjør og informasjonen vi gir.

Fire år siden graffiti utløste borgerkrigen i Syria

Åpne DørerDenne uken er det fire år siden en gruppe tenåringer tok en sprayboks og tagget budskap på en vegg i den syriske byen Daraa. De kunne ikke vite det, men de neste ni dagene skulle grafittien deres eskalere til det som etterhvert ble den syriske borgerkrigen, en krig som per 15. mars i år pågår på fjerde året. Det tagedde budskapet om at "folket ønsker å styrte regimet", vant gjenklang i andre land under den arabiske våren.

Intervju med broder Andreas

Åpne DørerI et intervju med Broder Andreas svarer han på hvordan terroristangrepet på USA den 11. september 2001 har påvirket livet til kristne som lever under strenge islamske regimer rundt om i verden. Han stadfester sitt engasjement for å nå den muslimske verden med evangeliet om Jesus, men han gir oss også en radikal utfordring.

Les mer : https://www.opendoors.no/bliInspirert/intervjuer/intervjuMedBroderAndreas/

Pakistanske kristne er målgruppa for muslimsk hat

Åpne DørerTrykkinga av Charlie Hebdo's « minneutgåve » - med teikning av profeten Muhammed gråtande – sette i gang ei ein veldig reaksjon mot Vesten, og særleg mot dei kristne. Det var tydeleg i Niger, der 70 kyrkjer blei øydelagde, i Algerie, der politi og protestantar rauk i tottane på kvarandre – og likeins i Pakistan.

Les mer : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193708/pakistanske_kristne_er_maalgruppa_for_muslimsk_hat/

IS invaderer 35 assyriske byer i Syria

Åpne DørerHundrevis av assyriske fanger flykter etter at ISIS tok fullstendig kontroll over landsbyer ved Khabur-elven nordøst i Syria. Militæret i den selverklærte organisasjonen Den Islamske Stat (IS) satte i gang en voldsom offensiv før daggry den 23.februar. Målet var 35 assyriske kristne landsbyer i den nordøstre delen av Syria.

Les mer : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193708/3755068/

Forbered deg for himmelen”, sier overlevende etter menighetsangrepet i Mombasa.

Åpne DørerPastor Philip Musasa forkynte i menigheten "Joy in Jesus" i Mombasa, Kenya om å leve med vissheten om at vi kan bli hentet hjem når som helst. Han ble skutt og drept ti minutter etter sin profetiske preken.

Les mer  : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193705/forbered_deg_for_himmelen/

Fanget i Iran

Åpne DørerI 2009 og det følgende året ble to kvinner i Iran kjent over hele verden. Amnesty International skrev om dem, saken deres ble løftet opp i FN, og Vatikanet engasjerte seg. Mange tusen kristne i alle kirkesamfunn ba for dem. Kristne organisasjoner som arbeider for forfulgte kristne, som Åpne Dører og Voice of the Martyrs, skrev mye. Hver dag skrev mange titalls mennesker oppmuntringsbrev til dem mens de satt i fengsel, men brevene mottok de aldri.

Les mer : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193705/fanget_i_iran/

Skyping med forfulgte kristne i Irak

Åpne DørerUnder årets juleaksjon samlet mellomtrinnet (5-7) på Oasen skole, inn over 9000 kroner til forfulgte kristne i Irak og Syria. Nå har de også hatt en skypesamtale med Father Daniel og kristne elever fra en flyktningeleir i Irak.

Les mer : www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2015/3193702/3655712/

Indias hinduledere øker retorikken omkring rekonvertering

Åpne DørerToppledere i Indias fundamentalistiske hindubevegelse overser den lammende motstanden i parlamentet og personlige raseriutfall fra deres egen politiske leder. De har satt i gang en stor kampanje for å få kristne tilbake til hinduismen."Dette er vårt eget land, vårt hindudomene," eller nasjon, sa Mohan Bhagwat, leder for Rashtriya Swayasevak Sangh, organisasjonen som er det ideologiske opphavet til de forskjellige indiske gruppene som er opptatt av et nasjonal, hinduistisk front.

Je suis Asia Bibi

Åpne DørerEtter terrorhandlingen i Paris 7. januar 2015 kommer vi i lang tid til å huske uttrykket «Je suis Charlie». Jeg vil også huske datoen, for den samme dagen publiserte Open Doors (Åpne Dører) sin liste, World Watch List 2015, over de femti land der kristne blir mest forfulgt for sin tro. Vi regner at det gjelder over 100 millioner kristne.Terrorhandlingen i Paris var et angrep på mennesker og et angrep på ett av de sentrale punktene i Menneskerettserklæringen – ytringsfriheten.

Bønn for Gilbert Hovsepian

Åpne DørerVær med i bønn for Gilbert Hovsepian fra Iran, som har vært utsatt for en alvorlig motorsykkel-ulykke i dag. Gilbert er sønn av Haik Hovsepian, den kjente iranske kirkelederen som ble myrdet for sin tro, og produserer i dag kristne tv-programmer på farsi. Her er en update om tilstanden til Gilbert fra broren hans, Joseph. Følg med på Facebook siden hans for å få informasjon om hans tilstand dag til dag :  https://www.facebook.com/gilberthovsepian

Sider

Abonner på Åpne Dører