april 2012

Skaperkraft

Tone Dalhaug

Jeg er så heldig å kjenne noen flotte troende kvinner som skaper sammen med Gud. Enten de bruker loddebolt, pensel, penn eller stemmen som verktøy når de skaper, utstråler kunsten deres en kraft fra himmelen.
De har alle en felles erfaring av dyp smerte i livet sitt. En erfaring som føder frem et uttrykk som berører de som ser, leser eller hører deres budskap. Ikke alt berører alle. Det er ikke fordi det ikke er den samme kraft bak uttrykket, men fordi vi alle berøres på ulike måter, gjennom ulike sanser i våre ulike sår.

24 / 7

Tone Dalhaug

I vår tid så skal jo alt være så tilgjengelig og vi er godt vant. All slags teknologi gjør at vi når i alt og alle nesten døgnet rundt. Vi kan handle på nettet om natta om vi vil. Bestille ferien vår klokka ti, klokka seks eller ved midnattstid. Alt for kunden, alt for å selge. Men det er svært få mennesker eller firma som virkelig kan stille opp døgnet rundt hele uken. Alltid tilgjengelig gjør seg fint i reklame, men koster mye å gjennomføre.

Matpakken

Heidi GelleinDet var en gang en liten gutt. Han var ute blant veldig mange mennesker. Mange tusen. Han hadde fått en matpakke av mammaen sin. Han tviholdt på den pent innpakkede maten. Mammaen hans hadde sagt han måtte ta godt vare på den. Selv om dagen var lang og varm, så kjedet den lille gutten seg ikke. Han syntes det var så spennende å høre på mannen som snakket. Alle var kommet for å høre på denne mannen som pappaen kalte Jesus. Jesus kunne gjøre syke friske igjen. Han var alltid så glad, og sa så mye fint. Han hadde alltid tid til slike mennesker som guttens familie.

Vi vil aldri glemme

Tone Dalhaug

14 åringen vår kom hjem fra skolen mandagen etter  ti års markeringen av ” nine eleven”. De hadde pratet om det som skjedde ti år tidligere. Dagens 14 åringer var jo bare 4 år den gangen, men de hadde likevel snakket om det på skolen. Vår 9. klassing fortalte at de hadde skrevet på et amerikansk nettsted: We will never forget ( Vi vil aldri glemme).

Å falle i armene til Jesus

Tone Dalhaug

På veggen i gangen vår henger det et bilde med brun ramme rundt. Det er et gammelt trykk med Jesus som motiv. Jeg fikk det av bestemoren min en gang for lenge siden. Det er en klassisk fremstilling av Jesus med langt hår og blå øyne. Sikkert ikke slik han var, men det spiller ingen rolle i denne historien.

Ta vare på øyeblikkene