juni 2012

Hver ny dag

Tid for sjøsetting

Tone Dalhaug

Fra en liten bærbar radio høres populærmusikk fra 80-tallet. Jeg hører også lyden av sandpapir som pusser slitt lakk på treverk. Presenningen som har stått der gjennom vinteren er tatt bort og den gylne tresnekka venter bare på å bli ferdig. Innimellom trærne står båten godt beskyttet mot vær og vind.

Kjære Gud, kan du bære meg?

Heidi Gellein

I dag sto jeg opp før resten av familien, og her sitter jeg alene ved kjøkkenbordet og kikker ut. Det har akkurat sluttet å regne. Asfalten er våt og verden lysegrønn. Dagen ligger ubrukt og venter på meg. Det er ikke alle morgener jeg gleder meg til resten av dagen. Noen dager vil jeg helst ligge under dyna mye lenger. Hvis jeg skal være helt ærlig, er i dag en slik dag. Jeg er trøtt, forkjølet og har mange kjedelige tanker i hodet. Men så kom jeg ned på kjøkkenet. Til stillheten og dagen som har våknet.

I godhetens tjeneste

Tone Dalhaug

Mannen min gjorde en lønnet jobb for noen som har startet en pizzabedrift. De er utenlandske, fra et europeisk land. Det er et veldig hyggelig og kreativt ektepar som driver denne pizzarestauranten.
En dag kom eieren bort til mannen min og sa at han ville spandere pizza på hele familien vår. Mannen min takket og lurte på om han var sikker, vi er jo tross alt en stor familie. Jo da, han var sikker. To store pizzaer med rømmedressing ble stekt og brakt til huset vårt, helt gratis. Lite visste eieren av pizzarestauranten at middagen ble en helt spesiell velsignelse.

Sterke tradisjoner

Tone Dalhaug

Kirkerommet er stappfullt. Ikke en plass er ledig denne lørdagen. Pyntede mennesker, unge og gamle, fyller rommet. Bunader og sorte dresser. Festkjoler og pyntet hår kan ses overalt. Jeg drar kjensel på mange som jeg aldri har sett i kirken før.