juli 2012

Med Bibelen høyt hevet

Edin Løvås

En gang jeg talte på et møte for studenter, hadde jeg glemt brillene mine på hotellet. Jeg ser ganske bra på avstand, men om jeg skal lese, blir teksten bare en grøt for meg. Jeg kjente likevel at jeg måtte ha med meg Bibelen på talerstolen. Jeg holdt den i hendene hele tiden. Jeg rakte den fram mot de unge menneskene og holdt den av og til høyt hevet over mitt hode. Alt dette var en naturlig demonstrasjon av hvor viktig Guds ord er.

Den veldige kraften i evangeliet

Edin Løvås

Det er en veldig kraft i evangeliet. Et menneske kan være fullstendig nedkjørt i synd og elendighet, men Guds kraft kan reise dette mennesket opp igjen. Jeg har stor respekt for psykiatere og psykologer. Men her er vi inne på et felt som er totalt annerledes.

Alle sjelesørgere og åndelige veiledere, særlig de som lytter mye til skriftemål, har opplevd at folk ikke våger å se opp når de endelig har greid å sette ord på elendigheten. De vrir ansiktet bort. De våger ikke å se sjelesørgeren inn i øynene. Og det som verre er: De tør ikke vende seg til Gud. De drar seg unna Herren Jesus i skamfølelse.

I Fars armer