august 2012

Gi det videre

Ol-gull

Tone Dalhaug

Det eneste jeg har fått med meg av konkurranser i OL i sommer er finalekampen i håndball mellom Norge og Montenegro. Disse bildene sitter som klistret til netthinnen. Både fordi det var en viktig og spennende kamp, men aller mest fordi det talte sånn til meg om lemmenes funksjon på legemet, om enhet, styrke og samhold i den viktigste finalekampen som noen gang vil spilles. Kampen om å vinne mennesker for himmelen.

Det sanne, sunne, og sindige

Edin Løvås

Forsøk å leve deg inn i det øyeblikket da den unge mannen Timoteus bretter ut pergamentrullen med det andre brevet fra apostelen Paulus. Kanskje du kan se ham for deg på et lite takkammers. Han er alene og sitter ved sitt bord og leser. Det er som om han suger hvert eneste ord inn i sentrum av sin personlighet. Og det er sterke saker det er tale om. Der er intense og alvorlige formaninger og fine oppmuntringer. Hør bare dette som et eksempel, og les det gjerne som om du var tilstede hos Timoteus og leste det sammen med ham:

I verkstedet

Heidi Gellein

Det er ikke alltid så lett å være tålmodig. I alle fall ikke for meg. Noen ganger blir jeg frustrert når jeg venter og ingen ting skjer. Jeg sier til Gud: ”Hallo, kan jeg få et lite pip, et bitte lite tegn på hva du vil?”. Men fortsatt skjer det ikke noe. Ikke et pip, ikke et tegn.
 

Vi skal en gang herske med Ham

Edin Løvås

«Jeg tror det kommer til å bli veldig kjedelig i himmelen,» sa en ung gutt. Han tenkte på forestillingen om at vi skal stå i tette skarer for å spille på harpe og synge i all evighet. En kan smile av gutten, men oppfatningen er ganske utbredt.

Han sprang omkring i Roms gater

Edin Løvås

Onesiforos var en av Paulus gode venner. Han hadde mange ganger gitt apostelen nytt mot. Og han skammet seg ikke over å ha en lenket fange som sin beste venn. Da Paulus nærmet seg slutten av sitt liv, var han fengslet i Rom. Men en periode under den lange rettssaken fikk han mulighet til å bo i et leid herberge. Der levde Paulus i hele to år, og der tok han imot mange av troens folk til samtaler.