oktober 2012

Videre

Heidi Gellein

Huset vi bor i nå er det tredje hjemmet vårt siden vi giftet oss. Det er ikke så verst på litt over fire år. Enda er vi ikke i mål. Vi leier huset der vi bor nå og er på jakt etter noe å kjøpe her i byen. Vi er ikke over gjennomsnittet glad i å flytte, det har bare ikke gått helt etter planen. Planen var å kjøpe hus da vi kom hit for to år siden, men det dukket ikke opp noe aktuelt. Så da havnet vi her.
 

Når ingen ting virker

Tone Dalhaug

Noen ganger har du ikke mer å gi, du har ikke flere ideer, du orker ikke å være kreativ, du vil bare hvile. Akkurat nå har jeg det litt slik, og jeg kjente at jeg egentlig ikke hadde noe å skrive om, denne siste dagen i denne uken. Men så føler du at du bare må prestere noe, du må gjøre noe.

Tenk at jeg finnes

Tone Dalhaug

Det er mange mennesker som strever med ting. Det er mange som har smerte, mange som har et handikap. Noen har en vond oppvekst, noen har fått alvorlige sår. Mennesker er ensomme, mennesker lider. Mange føler de hindres i å fullføre drømmen, andre føler de aldri kom inn i den. Det kan være et lite hinder, eller et stort hinder.

Mer en jeg forstår

Heidi Gellein

Å fatte Guds kjærlighet er ikke lett. Jeg kan ikke se den i øynene hans. Jeg kan ikke kjenne den i klemmene eller krype opp på fanget han. Noen ganger skulle jeg ønske at det nettopp var det jeg kunne. Være som et bitte lite barn og kjenne hans armer rundt meg. Bare for en liten stund.
 

Båten er borte

Tone Dalhaug

Før sommeren skrev jeg et stykke med tittel: Tid for sjøsetting. Jeg fortalte om en tresnekke som har ligget på land under presenning i årevis og blitt pusset og gnikket på, og at vi noen ganger venter altfor lenge med å gjøre det som Gud ber oss om. Vi pusser og gnikker og blir liksom aldri klar nok. Men nå er det tid for sjøsetting, skrev jeg.

Å kneble sannheten

Tone Dalhaug

Hver eneste uke kan vi lese eller høre i media om mennesker som må lide fordi de har våget å si sannheten. I den arabiske verden er det mange, mange grusomme eksempler. Det er så lett å bli opprørt over det. Vi vil jo ikke at det skal være slik. Vi verdsetter den friheten så høyt.

Sånn gjør pappa det

Tone Dalhaug

Poden på 15 år skulle vaske klær her en dag. Han er flink, har lært hvordan man gjør det. Han sorterer riktig og vet temperatur og alt. Jeg holdt på med noe i vaskekjelleren mens han skulle vaske klær denne dagen, og derfor så jeg at han puttet såpen i maskinen på en annen måte enn jeg pleier. Jeg legger bare såpen rett inn i trommelen, direkte på klærne, mens han la det i såpeskuffen, som jo egentlig er riktig. Jeg tar en snarvei og synes det er enklere. Jeg tipset ham om det, men da fikk jeg klart svar: Sånn gjør pappa det!