november 2012

Han ser det som virker

I Pappas navn

Hvorfor må det være sånn ?

Tone Dalhaug

Ei jente skal si hadet til meg. Hun har vært på besøk noen dager. Vi ses snart igjen, sier jeg. Ja, men det er trist at mamma og pappa ikke bor sammen lenger, sier hun. Ja, det er trist, svarer jeg. Foreldrene er nylig separert. De skal flytte, sier 11 åringen. Hvem da, sier jeg? Hun forteller om ei jente hun kjenner. Pappaen skal flytte sammen med den nye kjæresten, derfor må de flytte. Skal de det svarer jeg, litt trist i stemmen min.

Venta på Han

Arve ReigstadDet er løgn at Gud ikkje høyrer, at Den veldige ikkje ser. Jamvel når du seier at du ikkje ser han, ser han di sak, og du må venta på han. (Job 35, 13 – 14)

Det er ikkje alltid at vi får svar. Vi føler oss oversett og gløymde. Det er heller ikkje alltid at vi kjem gjennom med våre spørsmål. Vi når ikkje fram til mottakar. Opptatt! Einvegskommunikasjon kan vere både frustrerande og fortvilande.

En god latter

Tone Dalhaug

Vi sitter i bilen, datteren min og jeg. Vi er på vei til et eller annet. Jeg husker ikke helt hva, men jeg husker at det hadde vært litt hektisk før vi kom oss avgårde. Litt amper stemning kan du si, og vi var ikke på så veldig godt humør noen av oss. Plutselig sier jeg et eller annet som datteren min synes er så utrolig morsomt, og hun begynner å le. Jeg kjenner at jeg må ta et valg. Skal jeg fortsette min strenge mine eller se det komiske i situasjonen. Jeg velger det siste, og så er vi i gang. Vi ler og ler.