desember 2012

Praktisk og barnslig

Edin Løvås

I Stavanger bodde det en hermetikkfabrikant som var en levende kristen. En kveld satt han i samtale med en venn. Den andre understreket at Jesus er nærværende over alt, og at han var hos dem akkurat der og da. Fabrikanten reiste seg og tok en stol som han plasserte midt på gulvet. «Du vet at jeg er en praktisk mann,» sa han. «Litt barnslig er jeg vel også,» la han til. «Tror du at jeg kan tenke meg at Jesus sitter på den stolen, slik at sannheten om hans nærvær kan bli levende for meg?»

Ikke bli en saltstøtte

Tone Dalhaug

Har du noen gang latt fortiden hindre deg i å gå fremover? Har du noen gang latt erfaringene fra tidligere hindre deg i å håpe for nye ting. Har du noen ganger sett deg for mye tilbake og mistet syne av det som ligger der fremme?
”Dere skal ikke minnes de første ting, ikke tenke på det som hendte før. Se, jeg gjør noe nytt. Nå spirer det fram. Merker dere det ikke? Ja, jeg legger vei i ørkenen, elver i ødemarken.” sier Herren til Israels folk i Jesaja 43.

Et sete ledig

Paradiset er et bestemorfang

Edin Løvås

I Taizé, det store økumeniske og internasjonale ungdomssenteret i Frankrike, har jeg sett noe som minnet meg om historien med Jesus og barna. Det skjedde i den store bønnehallen, hvor det samles tusener av ungdom fra hele verden. Jeg satt på gulvet sammen med skaren av bedende ungdommer og så broder Roger, som er den verdenskjente lederen for senteret, samle en flokk barn omkring seg.

Det var tydelig at han hadde en utstråling som gjorde at barna kjente seg helt trygge og var veldig glade sammen med ham. Etter at de hadde småpratet en stund, toget han ut med ungene på slep og et par barnehender i sine.