februar 2013

BETALT - med store , røde bokstaver

Edin Løvås

For mange år siden, den gangen da det sosiale nettverket ikke var bygd ut slik det er i dag, levde det en enke med flere barn i den ytterste fattigdom i en liten bygd på Nordmøre. Hun hadde etter hvert skaffet seg en formidabel gjeld hos kjøpmannen. Dette tynget henne forferdelig.

Denne kvinnen ble omvendt til Gud i en vekkelse som gikk over den lille bygda. Men gjennom en sjelelig mekanisme, som hun ikke selv forsto, fikk hun skyldfølelsen som var knyttet til kjøpmannen, overført til Gud. Hun opplevde ingen glede over frelsen eller tilfredshet i livet med Herren.

Vi trenger flere sirkusdirektører

Heidi Gellein

Guttene våre har lagt sin elsk på Torbjørn Egners fortellinger. Kardemomme by er favoritten for tiden. Vi spilte inn riksteateret sin forestilling som ble vist på NRK i romjulen, og den sees om og om igjen.
 

Kledd i ydmykhet

Edin Løvås

Fra 1932 og femten år framover rullet det en mektig bølge av vekkelse over landet. Guds utvalgte redskap under denne vekkelsen var den svenske evangelisten Frank Mangs. Mange mener at han er vår tids aller største og mest begavede forkynner.

Besøk på renseriet

Edin Løvås

En mann som er vant med å kle seg ganske elegant, kom på besøk til en venn som driver et renseri. Han kom inn i butikken i en flott, lys sommerdress. Da de hadde pratet en stund, sa vennen: «Dressen din trenger å renses.» Et forbauset uttrykk i den andres ansiktet var svaret. Men renserieksperten dro ham med seg inn i et rom med et underlig blått lys. Da mannen tittet etter, så han at dressen var full av flekker.

Guds film om vårt liv