mars 2013

Uten innpakning

Tone Dalhaug

Vi er invitert på besøk til et ungt par i menigheten vår og gleder oss. Alenekveld , bare oss to. Det er sjeldent, men med tre tenåringer og en 12 åring er tiden inne for å kunne gjøre slikt igjen. Vi har lyst til å ha med en liten ting, siden det er første gang vi besøker dem. Jeg stikker innom en blomsterbutikk og kjøper en liten fargerik plante som jeg setter oppi en potte med et hjerte på. Jeg har litt dårlig tid så jeg dropper innpakning. Jeg tar den helt enkel, slik den er.

Akkurat nå....

Tone Dalhaug

Ringer telefonen. Jeg kjenner jeg blir stressa, for jeg har egentlig ikke tid til å prate, jeg må skrive ferdig det jeg jobber med, men jeg føler jeg må ta den. Damen i andre enden kommer med en hilsen fra himmelen, og ganske raskt er jeg her og nå. Jeg setter meg i sofaen, akkurat nå lytter jeg. Skrive kan jeg gjøre senere. Skrive gjorde jeg for 30 sekunder siden, men akkurat nå lytter jeg
Akkurat nå trenger minstejenta en klem. Vi setter oss i sofaen. Etterpå skal jeg rydde kjøkkenet, for to minutter siden hang jeg opp kle, men akkurat nå er jeg her, i sofaen og klemmer lille jenta mi.

Det viktigste valget

Tone Dalhaug

Mannen min og jeg går en tur i vintersolen da vi møter på en ung gutt på 15-16 år. Vi kjenner ham og blir stående å prate litt. ”Har du bestemt deg for skole og linjevalg neste år da”, spør jeg.
”Nei, ikke helt sikker ennå. Men det er jo utrolig viktig å velge rett, ja det er vel det viktigste valget i livet å velge rett utdanning”, sier han.

Gjør mot andre...

Tone Dalhaug

Noen ganger blir man utfordret på de merkeligste måter. Jeg skulle innom butikken for å kjøpe dadler her en dag. Jeg skulle lage en kakebunn hvor dadler var en av ingrediensene. Jeg var veldig fornøyd da jeg fant dette i grøntavdelingen. Ferskvare er jo det absolutt beste. Men så stoppet jeg plutselig å plukke da jeg så plakaten over daddelkorgen. DADLER fra Palestina.

Ham selv

Edin Løvås

En amerikansk forkynner og skribent skrev en gang et lite hefte som på norsk fikk tittelen «Ham Selv». I dette sto det følgende (Sitert etter hukommelsen): «Det er merkelig med Guds folk. De får så lett fatt i den rette læren, den rette organisasjonsformen, den rette nådegaven og den rette velsignelsen. Men av en aller annen grunner det så vanskelig for dem å få fatt på dette med «Ham Selv.»

The more I seek you

Heidi GelleinHvis vi ønsker å bli kjent med andre mennesker må vi bruke tid sammen med dem. På den måten får vi venner. På den måten blir vi glad i andre. Da jeg møtte mannen min for første gang, syntes jeg han var så flott på alle måter. Gjennom en minnerik sommer kikket vi på hverandre, snakket sammen, og til slutt var vi på date. En gang, to ganger, tre ganger. Nå er jeg så uendelig glad i han, men for 5 år siden var han bare en høy mørk mann som jeg syntes var så flott.

Skomakeren med nådegaven

Edin Løvås

På et møte skjedde det en oppsiktsvekkende helbredelse. Den som var blitt frisk, spredte ryktet omkring seg, og den unge predikanten som var leder av møtene, ble fort en kjendis. Syke strømmet til, og merkelige ting skjedde. Fra første stund var en småvokst skomaker med under forbønnen. Han hadde også deltatt da det første, merkelige miraklet skjedde. Predikanten var en tanke irritert på skomakeren, men lot ham komme til med et par fingrer da han la hendene på de syke under forbønnen. I blant fikk han også be en bønn.