juni 2016

Kunnskapen om Gud

Morgan RambergSå ble hele dette slektsleddet samlet til sine fedre, og etter dem vokste det opp en annen slekt, som ikke kjente Herren, og heller ikke de gjerningene han hadde gjort for Israel (Josv. 2:10 NB)

Dette bibelordet rommer fortellingen om tapt overlevering av kunnskap og erfaringer gjort med Herren. I møte med mennesker kan vi noen ganger undre på hva som er bakgrunnen for både standpunkt og handlinger. Så også for Israel, vi finner et folk som har gjort overmåte store erfaringer med Gud, men som allikevel vender seg til avguder og bort fra Herren.

Ukens 5 minutter: Guds menighet

Ukens Fem MinutterDenne uken ber vi for Guds menighet, at vi må være våkne og bruke tiden rett
Be om en bevissthet blant oss som Guds folk om hva vi bruker tiden vår på
Be om nåde og hjelp til oss som Guds menighet, barn, unge, voksne og eldre, at vi søker Gud først.
Be om en mediebruk (både skjermtid og skjermfri) som ærer Gud

hilsen
Berit H. Steensen
bønneansvarlig Familie & Medier

Det nye livet

Morgan RambergJeg lever ikke lenger selv, men Kristus lever i meg. Det liv jeg nå lever i kjødet, det lever jeg i troen på Guds Sønn, han som elsket meg og ga seg selv for meg. ‭‭(Galaterne‬ 2:20‬ NB‬‬)

Bibelen taler om det som den betegner som det nye livet, men hva er så dette? Kan en leve et nytt liv? Og hvordan kan i tilfelle dette skje?

- Dobbeltstandard mot Israel er eksempel på antisemittisme

Med Israel for Fred31 land, inkludert Norge og 24 EU-land, har samlet seg om en arbeidsdefinisjon på antisemittisme.

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) er en allianse med 31 medlemsland, 10 observatørland og syv permanente internasjonale partnere. Blant medlemmene er Norge og 24 EU-land.

26. mai vedtok IHRA enstemmig en ikke-juridisk bindende arbeidsdefinisjon på antisemittisme.

Felleskirkelig bønnemåned for muslimer

Fra 6.juni til 5.juli er det felleskirkelig bønnemåned for muslimer.Hvert år utgir «30 Days International» et bønnehefte for å inspirere og veilede kristne i bønn for verdens muslimer. I år skal bønneguiden og informasjon om bønneaksjonen distribueres på mer enn 22 språk, på fem kontinenter og blant øynasjonene i Stillehavet.

Les mer på Facebook her  //www.facebook.com/30dagersbonnformuslimer/

I år utgis den norske utgaven av «30 dagers bønn for verdens muslimer» gratis i elektronisk format.Vi ønsker å gjøre det så lett som mulig for folk å få tak i bønneguiden, derfor er det flere måte å gjøre det.

I møte med Jesus

Morgan RambergMen da de så Peters og Johannes’ frimodighet, og skjønte at de var ulærde lekmenn, undret de seg. Og de kjente dem igjen, at de hadde vært sammen med Jesus. (‭‭Apostlenes gjerninger‬ 4:13‬ NB‬‬)

I møte med Jesus blir mennesker forvandlet. I dagens bibelord møter vi Peter og Johannes, begge var fiskere. Johannes møtte Jesus mens han var sammen med sin bror Jakob, og de forlot alt og fulgte Jesus når han kalte dem. Også Peter forlot sine fiskeredskaper og fulgte Jesus.