oktober 2016

Kraft

Arve ReigstadKraft er veldig konkrete saker. Vi ser kanskje ikkje sjølve krafta, men vi kan tydeleg sjå og merke resultatet av krafta, når den får verke på rett måte.

Eg hadde ein gong ei litt merkeleg oppleving i båt på fjorden. Motoren starta, dura og gjekk, men båten gjekk seinare enn det som var vanleg. Kva kunne dette vera? Då vi skulle sjå etter,  viste det seg at ei av kontaktane til motorpluggane var losna, og dermed fungerte ikkje motoren rett. Krafta vart ikkje overført slik den skulle.

For å frelsa verda

Arve ReigstadSom lys er eg komen til verda, så ingen som trur på meg, skal bli verande i mørkret. Den som høyrer orda mine og ikkje tek vare på dei, dømer ikkje eg. For eg er ikkje komen for å døma verda, men for å frelsa verda. (Joh. 12, 46 – 47 NB)

Jesus elska sanninga. Han hata løgna og alt som var skjult i mørkret. Han hata mørkret, men elska menneska som var fanga i mørkret. Det beste Jesus visste, var å fria mennesket frå mørkrets makt.

- UNESCO må ikke drive historieforfalskning

Med Israel for Fred- Resolusjon er uakseptabel og historieløs, sier stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF).

Torsdag 13. oktober ga UNESCO en foreløpig støtte til en resolusjon som ignorer den jødiske og kristne tilknytningen til Tempelplassen i Jerusalem. Det var 26 land som avsto fra å stemme, mens 24 land stemte for resolusjonen. Det var kun seks land som stemte imot, deriblant USA og Storbritannia. Fredag 14. oktober varslet utdanningsminister Naftali Bennett at Israel bryter alt samarbeid med FN-organisasjonen.

UNESCO-resolusjon unngår å nevne jødisk tilhørighet til Tempelplassen

Med Israel for FredFN-organet fordømmer Israel flere ganger og kaller landet "okkupasjonsmakt". Benjamin Netanyahu mener resolusjonen er absurd.

I Jesu nærhet

Morgan RambergEr din vandring helliget Herren,
Kan det merkes du lever med ham?
Har du ropt til den døende verden:
Det er liv, det er lys hos Guds lam!

Sangeren Harper G. Smyth skrev disse ordene i 1903, da han skrev tekst til sangen "Er ditt liv innviet til Jesus". Jeg vil gjerne stanse ved strofen "kan det merkes du lever med ham".

Velkommen inn i lyset

Morgan RambergDet sanne lys, som opplyser hvert menneske, var i ferd med å komme til verden. (Johannes 1:9 NB)

Vi leser dette ordet som beskriver tiden like før Jesu fødsel, da døperen Johannes vitnet om at det skulle skje snart. Det var selve lyset fra himmelen som skulle komme, du skjønner, verden lå i et åndelig mørke. Etter fallet hvor menneskene trosset Gud i hagen kunne ikke lengre mennesket leve i Guds lys.

Et liv i forberedelse

Morgan RambergFor kroppslig øving er nyttig til noe, men gudsfrykten er nyttig til alt. Den har i seg løfte både for dette liv og for det som kommer. (1. Timoteus 4:8 N78BM)

Idrettsmann har jeg nok aldri vært, men imponeres like vel av nærmest utrolige prestasjoner av idrettsutøvere. Det største inntrykket for min del skapes av alt det som ligger bak det målte resultatet. De mange og sikkert lange treningsøkter, balansert kosthold og en livsførsel som kretser omkring hensynet til fremtidig prestasjon. Paulus skriver om dette prinsippet;

Antisemittisme øker på Internett

Med Israel for FredUndersøkelser viser at det ofte er antisemitter som skjuler seg bak kritikk mot Israel.

Den tyske kvinnen Monika Schwarz-Friesel er psykolog, lingvist, forsker, forfatter og professor ved Technical University of Berlin. Hun er en anerkjent og ledende ekspert på antisemittisme, og blir svært ofte intervjuet om temaet i tyske medier, eller sitert i den internasjonale akademiske litteraturen.

I et intervju med Times of Israel publisert onsdag 5. oktober kunne hun fortelle om en stor økning de siste årene av jødehat publisert på Internett.

Sann glede

Morgan RambergEt glad hjerte gir god legedom, men en motløs ånd tar margen fra benene. (Salomos Ordspråk 17:22 NB)

Det er en enkel mekanisme hos de fleste av oss. Når vi trives og har det bra, når motivasjon og glede er tilstede, så innvirker dette direkte på hvor mye vi evner å utføre. Det innvirker også på vår helse. Og så har vi det motsatte for den som har mistet motet. Depresjon og frykt preger livet, og tapper en for krefter.Gud ønsker å glede ditt hjerte, og at du skal bevare mot og helse. Bibelen lærer oss stadig om et avgjørende fokus, hvor Gud og hans makt står i fokus, ikke egne begrensninger. Hør hva Paulus skriver;

Er Guds skaperverk tilfeldig?

 Borgvald BirkelandJa, en stor del av vitenskapen mener det, og den norske skole følger tett på. En ung skolegutt spurte en gang onkelen sin professor Kjell Tveter (som mange kjenner til). «Du onkel» sier han. «Ja, hei du, svarer Kjell. «Jeg kan liksom ikke protestere mot det jeg lærer på skolen. Da får jeg både læreren min og vennene mine mot meg. Det går ikke. Dessuten har jeg ingen ting å vise til».