juni 2017

Et grensesprengende budskap.

Toril Karin FagerlandBroder Andreas som i sin tid grunnla Åpne Dører (Open Doors international) hadde en visjon om å bringe Guds ord gjennom jernteppet. Jernteppet refererte til kommunistiske stater i Europa kontrollert fra Sovjetunionen fra andre verdenskrig og frem til 1989. erfaring viser at kommunismen forkaster alt som smaker av religion. I Sovjet ble bibler konfiskert og brent, kirker ødelagt eller benyttet til alt annet enn gudshus. Broder Andreas hørte nødropet fra kristne som ble offer for denne behandlingen. I boken ”Med Guds ord gjennom jernteppet” fortelles hele den spennende historien.

Gud er Gud

Arve ReigstadDette var tema under sommerOASE i Fredrikstad i 2010. Gud er Gud. Han er mektig. Han er stor. Han er uendeleg. Han har skapt alt. Han lever. Han er nær. Han er alltid til stades, alle stader.

Daniels Gud

Morgan RambergDa ble hemmeligheten åpenbart for Daniel i et syn om natten. Og Daniel priste himmelens Gud. (‭‭Daniel‬ ‭2:19 NB)

Daniel var fange i et fremmed land, og sammen med noen utvalgte unge menn gjorde han tjeneste hos kongen. Men kongen hadde en drøm, og han ba sine vismenn og åndemanere om å fortelle ham hva han hadde drømt samt betydningen av drømmen. Dette var en umulig oppgave, og fordi disse åndemanere ikke kunne løse oppgaven ville kongen drepe dem alle.

Utarmet

Morgan Ramberg Men Gideon sa til ham: Hør på meg, Herre! Er Herren med oss, hvorfor har da alt dette rammet oss? Og hvor er alle hans undergjerninger som våre fedre har fortalt oss om, når de sa: Førte ikke Herren oss opp fra Egypt? Men nå har Herren forlatt oss og overgitt oss i midianittenes hånd. (‭Dommerne‬ ‭6‬:‭13‬ NB)

Dagens ord forteller om da Gud talte til Gideon mens han var opptatt med sitt arbeid, i skjul for fienden. Gideon og hans folk levde i nød, og ble stadig angrepet og utarmet av medianittene. Så kommer Gud og gir Gideon oppdraget med å utfri sitt folk.

Jerusalem 50 år. Profetiene vil oppfylles

 Borgvald BirkelandBibelens profetier om Jerusalem er mange. Særlig hos profetene Jesaja og Sakarias. I juni 2017, femti år etter seksdagerskrigen feiret jødene igjen Jerusalem som Israels hovedstad som ble befridd 6. juni 1967. Norge og FN vil ikke respektere Jerusalem som Israels hovedstad, men støtter araberstatene og islam som er Israels fiender. Men all diplomatisk business mellom Israel og utlandet foregår i Jerusalem

Den samme

Morgan RambergFor Herren deres Gud går selv med dere for å kjempe for dere mot deres fiender og frelse dere. (‭‭5 Mosebok‬ ‭20:4 NB)

I femte Mosebok fra kapittel 5-26 kan du lese om hvordan Moses kaller folket sammen til et tilbakeblikk på fortiden, og til å minnes loven på Sion. Dagens bibelord er hentet fra kapittel 20, som beskriver at Herren er med sitt folk i strid. Kapittelet starter med å fortelle dette: