Det nye året

Morgan RambergSe, jeg gjør noe nytt! Nå skal det spire fram. Skal dere ikke kjenne det? Ja, jeg vil gjøre vei i ørkenen, strømmer i ødemarken. ‭‭(Jesaja‬ ‭43:19 NB)

I startgropen for det nye året er det mange som har ulike fortsett. Noen har saker de vil slutte med, mens andre er opptatt av ting de vil begynne med. Noen vil oppleve at det ikke er enkelt å holde slike fortsett, og mange må erkjenne at egen vilje er for svak. Andre opplever at egne ressurser ikke er tilstrekkelig for å kunne gjennomføre, og innser at de trenger hjelp.

Saken er at vi mennesker undersøker forutsetninger og ressurser, og vurderer gjennomføring ut fra dette. Skal vi lage noe må vi ha råmateriale, og skal vi utføre noe må vi ha ressurser. Her kommer dagens bibelord inn med et nokså annet perspektiv. Det er latt skrive av Herren ved profeten Jesaja, og handler om hva Jesus kan gjøre i ditt liv.

Du husker kanskje skapelses beretningen? Den forteller at Gud sa «bli lys», og det ble lys. Hele skapelsen skjedde slik på hans ord alene:

For han talte, og det skjedde. Han bød, og det sto der. (Salmene 33:9 NB)

Når du skuer inn i det nye året, ser du kanskje saker som du gruer over eller som synes uoverkommelige. Jeg vil derfor minne deg om innholdet i dagens bibelord. Dette forteller om han som gjør noe nytt, uten at han trenger råmateriale eller andre ressurser. Det er han som «talte og det skjedde» under skapelsen av alt det som finnes rundt deg som sier dette. Det er også han som fremdeles stiller dette spørsmålet når du kommer til ham med det som er for vanskelig for deg, eller når du ser inn i det nye årets behov:

Se, jeg er Herren, alt kjøds Gud. Skulle noen ting være for vanskelig for meg? (Jeremia‬ ‭32:27 NB)

Morgan

Ord for dagen er skrevet av Morgan Ramberg, pastor i Arken Menighet, Davanger. Trykt med tillatelse.

Bønnemner

Sider