The more I seek you

Heidi GelleinHvis vi ønsker å bli kjent med andre mennesker må vi bruke tid sammen med dem. På den måten får vi venner. På den måten blir vi glad i andre. Da jeg møtte mannen min for første gang, syntes jeg han var så flott på alle måter. Gjennom en minnerik sommer kikket vi på hverandre, snakket sammen, og til slutt var vi på date. En gang, to ganger, tre ganger. Nå er jeg så uendelig glad i han, men for 5 år siden var han bare en høy mørk mann som jeg syntes var så flott.

Da jeg kom hit vi bor nå for litt over to år siden møtte jeg mange flotte mennesker. Noen av dem er nå mine gode venner. Jeg måtte ta sjansen. Bruke tid sammen med dem. Si ja til invitasjoner, invitere selv. Vise av meg selv. Åpne opp. Det er gullkantede investeringer.

Gud kan virke fjern og fremmed mange ganger. Hvem er han egentlig? Kan jeg stole på han? Elsker han meg virkelig? Kan jeg tro på han? Hvordan kan han være god når det skjer så mye vanskelig og vondt? Noen ganger kan en god og nær relasjon med Gud bli vanskelig og fjern. Hvorfor? Smerte kanskje, eller travle dager der det meste går av seg selv. Jeg må ta vare på relasjonene mine. Jeg må bruke tid. Det er spennende å bruke tid sammen med Gud. Han er der og lengter etter oss. Han forventer ikke at vi skal komme til han på en helt spesiell måte. Bare komme. Med ord, sang, gråt, latter, sukk, stillhet. Bare være nær han. Lese om han, høre om han, snakke med han, være hos han, lytte. I Guds nærhet skjer det som Kari Jobe synger så vakkert om i sangen ”The more I seek you”: ”The more I seek you, the more I find you. The more I find you, the more I love you”. Tar du sjansen? På å elske mer, og bli mer elsket enn du noen gang har opplevd.

(Denne teksten har tidligere vært på trykk i Dagen)

Andakten er skrevet av Heidi Gellein og tidligere utgitt på http://heidisblog-beautiful.blogspot.no

Bønnemner

Sider