Utilstrekkelig beskrivelse

Morgan RambergJeg trodde ikke det de fortalte, før jeg kom og fikk se det med egne øyne. Men nå ser jeg at de ikke har fortalt meg halvparten om din store visdom. Du er enda større enn det gjetordet jeg har hørt. (‭2 Krønikebok‬ ‭9‬:‭6‬ NB)

En gammel tv- serie hadde et ordspråk som gikk slik; "du tror det ikke før du ser det". Selv om du kanskje ikke kjenner programmet, aner du at innholdet eller temaet er så utrolig at det må sees, det rekker ikke med en forklaring.

I dagens bibelvers møter vi dronningen av Saba mens hun er på offisielt besøk hos kong Salomo. Hun erfarer at de store og gode ord hun har blitt fortalt om ham og hans rike ikke er dekkende. Det hun opplever i hans nærhet overgår enhver beskrivelse, og hun vitner åpent om dette til kong Salomo.

Jeg ville gjerne få bruke eksempelet for å beskrive hvordan mine ord er begrenset i å beskrive tilstrekkelig om Jesu frelse, hans makt, hvordan han lytter til bønn og hvilket sted han forbereder for deg, eller hvordan hans kjærlighet og omsorg er. Men mine ord strekker ikke til. I motsetning til ordspråket i tv-programmet gjelder følgende lov i denne sammenheng; "du ser det ikke før du tror det".

Intet menneske kan overbevise deg til denne tro, det kan bare Guds Hellige Ånd. Men når du lar ham få åpne troens øye vil du erfare det samme som dronningen av Saba gjorde.

I møte med en levende og allmektig Gud er alle ting mulig. Også det som synes uoverkommelig i menneskelige øyne. Dronningen av Saba valgte å dra til kong Salomo for å se om det virkelig kunne ha deg slik som det ble henne fortalt. Det hun så og opplevde var enda større.

Si meg, hva vil du velge? Vil du la Jesus vise deg at all verdens beskrivelse ikke er tilstrekkelig?

Morgan

Ord for dagen er skrevet av Morgan Ramberg, pastor i Arken Menighet, Davanger. Trykt med tillatelse.

Bønnemner

Sider