Gjestespalten

Heaven Is For Real

Hans ReiteSist fredag var eg på kino saman med kona og såg filmen " Heaven is for real". Etter å ha vore gift i nesten 39 år, var vi saman på kino for fyrste gong! Mange hadde møtt fram, og det var ein svært god film. Den handlar om ein gut på fire år som heldt på å døy etter at blindtarmen sprakk. Han vart mykje bedt for og kom tilbake til livet. Då kunne han fortelje at han hadde forlete kroppen og såg seg sjølv ligge der. Han såg kva foreldra gjorde, og var i himmelen og traff englar, Jesus, sin ufødte søster og bestefaren sin!

Kyrkjevekst i Algerie

Bibel.noJan Opsal er dosent i religionsvitskap ved Misjonshøgskolen og kjenner kyrkjehistoria i Algerie svært godt. Han ser den sterke veksten i talet på kristne som eit under.


- Kyrkjeveksten i Algerie er eit mirakel. Misjonsinnsats gjennom mange år førte ikkje til store synlege resultat, men i ein periode som har vore vanskeleg for landet,har vi hatt ein oppsiktsvekkjande kyrkjevekst. Opsal peikar på to andre faktorar bak den sterke veksten:

Det Ble Lys

                                Det ble lys da Herren talte,

                                                  jord og himmel bar hans glans.

                                                  Alt var godt og alt det skapte

                                                  var i fryd, i lek, i dans.

                                                  2.

                                                  Lyset hans var ett med jorden,

                                                  alt som levde bar hans pryd.

Livets årstider

Vi har no hatt ei fin tid med sol og varme. Det har vore syden-temperaturar her hos oss. I går var eg på hytta og naut den fine sommarkvelden. Eg skulle ynskje at dette kunne vare evig, men vi veit at det er berre forbigåande. Yr fortel at etter helga vert det forandring. Ein lyt ta ein dag om gongen, og legge merke til det flotte skaparverket rundt oss og som vi alle er ein del av. Sommaren er den flottaste tida då alt liv utfaldar seg. Sola har snudd og snart kjem hausten då gras og lauv visnar bort og vi går mot vinterens dvale.

Tilgivelse er en Guds velsignelse

Borgvald Birkeland«Så dere tåler hverandre og tilgir hverandre om noen har klagemål i mot noen; som Kristus ar tilgitt dere, således skal også dere tilgi». Kol. 3,13.

Det er vel ingen som ikke en eller annen gang har følt seg forurettet. Under livets vandring må vi alltid ta med i beregningen at vi under vandringen kan få «støt» og «slag» som smerter og svir. Og kanskje kommer vi selv til å gjøre ting mot andre som gjør vont, uten at vi tenkte eller mente det slik.

Det Israelske flagget - elsket og hatet

IsraelflaggMange av oss som har vært i Israel har gledet seg over det Israelske flagget som vaier over Jerusalems murer, instutisjoner og militærforlegninger, ja, over alt. Ikke minst gleder vi oss over det norske og israelske flagget i Jerusalemmarsjen på Løvhyttefesten. Hva vil dette flagget fortelle oss som er et så viktig symbol for jødene?

En vitenskapsmann forunderlige opplevelse

Borgvald BirkelandN. J. Stovell var en kjent ateist og en av USA største vitenskapsmann. Hans arbeid var atomenergiens skulte hemmeligheter og der prøvde han nye veier, som til da var ukjente.

Ved en av prøvene kom han til å gjøre merkelige oppdagelser, som fullstendig forandret hans livssyn. Han fortalte følgende: - Jeg var en kynisk ateist. Jeg trodde Gud kun var til for de troende, og at han var båret frem av deres innbilning og fantasi. Men jeg trodde ikke på en levende, allvitende og kjærlig Gud.

Hjerterom

Heidi GelleinDet er mulig å kjenne følelsen av å være alene selv om man har mange rundt seg. Følelsen kommer fra rommene i hjertet vi ikke så lett åpner for andre. Jeg husker en periode i livet der jeg kjente på denne følelsen. Det ble en reise inn i mine hjerterom. En oppdagelsesreise.

I godt selskap

Heidi Gellein

Noen ganger lurer jeg på om Gud i det hele tatt kan bruke meg. Jeg er jo så full av feil og mangler. Heldigvis er jeg i godt selskap. Det er jammen fint at bibelen er en bok full av virkelige mennesker fulle av feil og mangler de også. Ellers tror jeg at jeg hadde mistet motet for lenge siden.

Å være rik

Heidi GelleinMed tre små i hus blir det mye skittentøy. Det havner som regel på gulvet på badet, og blir der til kvelden eller til vi får gjester. I dag lå det en fin haug der etter sengetid. Nye finbukser med skitne kne, en fin liten kjole full av gulp. Strømpebukser, gensere. Spor etter små folk som lever et aktivt liv. Jeg kikket på haugen, bestemte meg for å la den ligge til i morgen. Og kjente plutselig hvor rik jeg er.

Sparkesykler og drahjelp

Heidi GelleinNå er endelig sommeren her og sparkesykler og hjelmer er funnet frem. Treåringen sparker i vei, full av mot, og må stoppes noen ganger da mammaen syntes det går litt for fort. Toåringen syntes det er litt tungt å sparke selv, men elsker følelsen av å være med og gjøre det samme som storebroren. Derfor har han funnet en fin løsning. Han står på sparkesykkelen og sparker litt innimellom, mens mammaen drar sykkelen.

Jeg er glad i meg

Heidi GelleinJeg husker da vi gikk på ungdomskolen. Da voktet vi oss vel for å si noe som kunne høres ut som vi var fornøyde med oss selv. Hvis vi fikk komplimenter snakket vi det som regel bort. For hvis vi var enige i at vi var fine eller flinke eller enda verre, sa det høyt uten at andre hadde bemerket det, da var vi redde for å bli sett på som innbilske. Å være innbilsk var ikke bra. Så vi snakket minst mulig fint om oss selv. Det kan vel kalles janteloven i praksis.

God Nok

Heidi GelleinDet er lett å streve med å være god nok for andre kanskje også for Gud? Noen ganger ser jeg for meg at Gud sitter å griner når Han ser ned på strevet vårt. Han, som elsker oss over alt, ser at vi ikke er glad i oss selv. Vi er ikke glade i Hans skaperverk. For Gud er vi gode nok i massevis. Han skapte deg akkurat sånn som du er fordi han ville ha deg sånn. Han er mektig stolt av deg. Gud har elsket oss fra begynnelsen av ”med evig kjærlighet har jeg elsket deg. Derfor lar jeg min miskunn mot deg vare ved” ( jer 31,3).

Sinna - Heidi

Heidi GelleinEn gang var det en jente i 20-årene som snek seg inn på møtene i kirka hun tilhørte. Hun passet på å komme for seint, og ofte gå tidlig. Hun var sinna. Sinna på Gud. Skikkelig sint, ikke bare sånn søt-jente-sint. Hun kunne ikke skjønne hvorfor Gud hadde tillatt at livet hennes plutselig var snudd opp ned. Hun kunne ikke jobbe med det hun elsket, hun kunne ikke gjøre noe av det hun pleide å bruke fritiden på, og ingen kunne fikse kneet hennes heller. Hun var en ung idrettsglad jente med kne som en 70-åring. Hun syntes det var blodig urettferdig.

The more I seek you

Heidi GelleinHvis vi ønsker å bli kjent med andre mennesker må vi bruke tid sammen med dem. På den måten får vi venner. På den måten blir vi glad i andre. Da jeg møtte mannen min for første gang, syntes jeg han var så flott på alle måter. Gjennom en minnerik sommer kikket vi på hverandre, snakket sammen, og til slutt var vi på date. En gang, to ganger, tre ganger. Nå er jeg så uendelig glad i han, men for 5 år siden var han bare en høy mørk mann som jeg syntes var så flott.

Vi trenger flere sirkusdirektører

Heidi Gellein

Guttene våre har lagt sin elsk på Torbjørn Egners fortellinger. Kardemomme by er favoritten for tiden. Vi spilte inn riksteateret sin forestilling som ble vist på NRK i romjulen, og den sees om og om igjen.
 

Videre

Heidi Gellein

Huset vi bor i nå er det tredje hjemmet vårt siden vi giftet oss. Det er ikke så verst på litt over fire år. Enda er vi ikke i mål. Vi leier huset der vi bor nå og er på jakt etter noe å kjøpe her i byen. Vi er ikke over gjennomsnittet glad i å flytte, det har bare ikke gått helt etter planen. Planen var å kjøpe hus da vi kom hit for to år siden, men det dukket ikke opp noe aktuelt. Så da havnet vi her.
 

Mer en jeg forstår

Heidi Gellein

Å fatte Guds kjærlighet er ikke lett. Jeg kan ikke se den i øynene hans. Jeg kan ikke kjenne den i klemmene eller krype opp på fanget han. Noen ganger skulle jeg ønske at det nettopp var det jeg kunne. Være som et bitte lite barn og kjenne hans armer rundt meg. Bare for en liten stund.
 

Gi det videre

I verkstedet

Heidi Gellein

Det er ikke alltid så lett å være tålmodig. I alle fall ikke for meg. Noen ganger blir jeg frustrert når jeg venter og ingen ting skjer. Jeg sier til Gud: ”Hallo, kan jeg få et lite pip, et bitte lite tegn på hva du vil?”. Men fortsatt skjer det ikke noe. Ikke et pip, ikke et tegn.
 

Sider

Abonner på Gjestespalten