Israel

LO-kongressen vedtok full boikott av Israel

Med Israel for FredDelegatene avviste advarselen fra den nye lederen Hans-Christian Gabrielsen. LO med over 900.000 medlemmer går inn for «internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott» av verdens eneste jødiske stat.

62 prosent av delegatene på LO-kongressen stemte for full boikott av Israel.

Før LO-kongressen som avsluttes i dag kom det forslag om full Israel-boikott fra EL og IT Forbundet og LO-Oslo. Venner av Israel i norsk arbeiderbevegelse (VINA) tok avstand fra forslagene og sa at de «vitner sterkt om en dobbel standard».

Amerikanske senatorer har fått nok: FNs partiskhet mot Israel må ta slutt

Med Israel for Fred- FNs kontinuerlige angrep på Israel er uakseptable, skriver 100 senatorer i et brev til FN.

Alle av USAs 100 senatorer har skrevet under på et brev til FNs generalsekretær António Guterres hvor de krever en slutt på den uakseptable partiskheten mot Israel i De forente nasjoner. Det spisse brevet, som ble skrevet av republikaneren Marco Rubio og demokraten Christopher A. Coons, ble underskrevet av hvert eneste medlem i det amerikanske senatet, skriver Times of Israel.

21 personer ble dømt til døden på Gazastripen i fjor

Med Israel for FredTre av de dømte ble henrettet. Fortsatt venter flere titalls på at dommen skal fullbyrdes.

Tre personer ble henrettet av Hamas-regimet på Gazastripen i fjor, viser en rapport om dødsstraff fra Amnesty International. Mohammed Fathi Mohammed Othman, Yousef Mohammed Abu Shamleh og Ahmad Helmi Abdel Qader Sharab ble alle henrettet 31. mai i fjor etter å ha blitt dømt til døden. Det var de første som ble henrettet etter at praksisen ble gjenopptatt etter en pause gjennom hele 2015.

Spenningen øker langs Gaza-grensen

Med Israel for FredDen israelske hæren forbereder seg på at det kan bryte ute nye krigshandlinger.

Spenningen mellom Israel og de militante islamistene på Gaza-stripen blusset opp igjen mandag, etter at det ble det sendt en rakett mot Israel. Raketten landet sør for havnebyen Ashkelon, med 130.000 innbyggere, men ingen ble skadet i angrepet. Det israelske forsvaret svarte med å angripe flere Hamas-mål på Gaza-stripen.

Palestinerne raser mot FNs nye generalsekretær etter at han støttet jødenes tilknytning til Jerusalem

Med Israel for FredGeneralsekretær António Guterres sa det "ikke var tvil om jødenes tilknytning til Jerusalem".

Fredag sa FNs nye generalsekretær, António Guterres, i et intervju med israelsk radio at “tempelet som romerne ødela i Jerusalem var et jødisk tempel”, og dermed støtter han jødenes historiske og religiøse tilknytning til byen og Tempelhøyden.

I tillegg til å si at det hadde vært et jødisk tempel på Tempelhøyden sa FN-sjefen også at “det ikke var noen tvil” om at Jerusalem var en hellig by for alle de tre store monoteistiske religioner, med andre ord inkludert jødedommen.

Abbas har bedt om jihad mot ambassadeflytting

Med Israel for FredTerrorangrepet i Jerusalem kom bare noen dager etter at Abbas instruerte sine imamer til å gjøre kampen mot amerikansk ambassadeflytting til et religiøst stridstema, skriver Ron Ben-Yishai.

- Det står helt andre ting i avisene i Norge

Med Israel for Fred- Hvorfor kan ikke mediene si det som det er? spør Louise Kahn i Vårt lille land på TV2 søndag. Vet du hvor mange norske jøder som støtter hennes kritikk av norske medier?

TV2-programmet Vårt lille land kl. 22.15 søndag 27. november blir viet situasjonen for norske jøder.

To klipp fra programmet er allerede publisert av TV2 på Facebook.

https://www.facebook.com/vaartlilleland/videos/1346220652077933/

- UNESCO må ikke drive historieforfalskning

Med Israel for Fred- Resolusjon er uakseptabel og historieløs, sier stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF).

Torsdag 13. oktober ga UNESCO en foreløpig støtte til en resolusjon som ignorer den jødiske og kristne tilknytningen til Tempelplassen i Jerusalem. Det var 26 land som avsto fra å stemme, mens 24 land stemte for resolusjonen. Det var kun seks land som stemte imot, deriblant USA og Storbritannia. Fredag 14. oktober varslet utdanningsminister Naftali Bennett at Israel bryter alt samarbeid med FN-organisasjonen.

UNESCO-resolusjon unngår å nevne jødisk tilhørighet til Tempelplassen

Med Israel for FredFN-organet fordømmer Israel flere ganger og kaller landet "okkupasjonsmakt". Benjamin Netanyahu mener resolusjonen er absurd.

Antisemittisme øker på Internett

Med Israel for FredUndersøkelser viser at det ofte er antisemitter som skjuler seg bak kritikk mot Israel.

Den tyske kvinnen Monika Schwarz-Friesel er psykolog, lingvist, forsker, forfatter og professor ved Technical University of Berlin. Hun er en anerkjent og ledende ekspert på antisemittisme, og blir svært ofte intervjuet om temaet i tyske medier, eller sitert i den internasjonale akademiske litteraturen.

I et intervju med Times of Israel publisert onsdag 5. oktober kunne hun fortelle om en stor økning de siste årene av jødehat publisert på Internett.

Hvordan Israel kjemper for å unngå sivile tap i krig

Med Israel for Fred- Ingen hær har gjort så stor innsats for å unngå at sivile skulle bli drept, som det Israel gjorde under alle de tre Gaza-krigene, sa den britiske offiseren Richard Kemp da han holdt foredrag på MIFF Forum lørdag 24. september.

Ny rapport: - Palestinske myndigheter fengsler og torturerer kritikere

Med Israel for FredJournalister, musikere og andre som offentlig kritiserer de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden eller Hamas i Gaza, risikerer fengsel, mishandling og andre former for forfølgelse. Human Rights Watch dokumenterer eksempler på dette i en ny rapport. Her kan du se video om saken.

Palestinske myndigheter både på Vestbredden og i Gaza arresterer, mishandler og retter anklager om kriminelle handlinger mot journalister og aktivister som kritiserer myndighetene, ifølge en ny rapport fra Human Rights Watch.

Palestinernes løgnkart

Med Israel for FredI årevis har Palestina-aktivister brukt løgnkart som skal gi inntrykk av at palestinerne, og en stat de en gang skal ha hatt, er i ferd med å forsvinne fra Israel og Vestbredden.

Da NRK brukte en variant av kartene på sin nettside i desember 2012, publiserte MIFF en faktasjekk og korreksjon. Nå kan vi også tilby korreksjonen og faktasjekken i kortform (se over). Vil du hjelpe oss å dele?

Fatah på Facebook: - Vi er stolte over å ha drept 11.000 israelere

Med Israel for FredPartiet til palestinernes president Mahmoud Abbas skryter av å ha vært ledende i bruk av terror og vold.

Tirsdag 2. august publiserte Fatah-partiet, som ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, en skryteliste på Facebook over «bragder» de har oppnådd på vegne av palestinerne. Det skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Listen inkluderer kun volds- og terroraksjoner. Ikke ett eneste fredsskapende eller fredssøkende tiltak eller hendelse blir nevnt. Blant annet skryter Fatah av å ha drept 11.000 israelere.

- Ti kilometer tunnel hver måned

Med Israel for FredHamas graver for å angripe.

Hamas-regimet på Gaza-stripen graver hver måned ti kilometer med tunneler i retning av Israel, sier en høytstående sikkerhetskilde til den israelske tv-stasjonen Kanal 2. Israelske sikkerhetsstyrker har mange ganger funnet tunneler som har gått mange hundre meter inn på israelsk territorium.

– Israel har ikke noen perfekt løsning på tunnelproblemet. Det er det heller ikke noen andre land som har, sier en høytstående diplomatisk kilde.

UNESCO skal stemme over jødenes tilhørighet til Tempelhøyden

Med Israel for FredJordan og de palestinske selvstyremyndighetene forsøker å skaffe flertall i Verdensarv-komiteen for en resolusjon som kraftig nedvurderer jødenes bånd til Gamlebyen i Jerusalem og gir muslimene enerett til å administrere Tempelhøyden. Men saken er ikke avgjort.

Avstemningen om det oppsiktsvekkende resolusjonsforslaget er nå utsatt til oktober, ifølge Times of Israel. Årsaken er at Verdensarv-komiteens årlige sesjon ble avbrutt før den var ferdig. Sesjonen ble holdt i den tyrkiske byen Istanbul og skulle ha vart fra 10. til 20. juli, men måtte avbrytes på grunn av kuppforsøket i Tyrkia.

- Dobbeltstandard mot Israel er eksempel på antisemittisme

Med Israel for Fred31 land, inkludert Norge og 24 EU-land, har samlet seg om en arbeidsdefinisjon på antisemittisme.

The International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) er en allianse med 31 medlemsland, 10 observatørland og syv permanente internasjonale partnere. Blant medlemmene er Norge og 24 EU-land.

26. mai vedtok IHRA enstemmig en ikke-juridisk bindende arbeidsdefinisjon på antisemittisme.

- UNESCO må respektere de jødiske hellige steder

Med Israel for FredCorina Eichenberger-Walther og European Alliance for Israel, hvor MIFF er største medlemsorganisasjon, protesterer til UNESCO.

President Corina Eichenberger-Walther og visepresident Charles Meyer i European Alliance for Israel har denne uken sendt et protestbrev til UNESCOs generaldirektør Irina Bokova. De protesterer på vegne av MIFF og våre søsterorganisasjoner i 23 land i Europa.

Israel markerte minnedagen for landets 23.447 falne soldater og terrorofre

Med Israel for FredYom Hazikaron, minnedagen for falne soldater og terrorofre, startet tirsdag kveld kl. 20.00 med en sirene som kunne høres over hele landet.

Deretter stoppet landet opp i ett minutts stillhet. Israels flagg ble senket til halv stang.

Onsdag morgen klokken 11:00 lød sirenen på nytt i to minutter. Den markerte starten på offisielle minneseremonier og private sammenkomster på gravstedene for soldater og terrorofre. Det antas at over 1,5 millioner israelere besøkte 52 militære gravlunder i løpet av dagen.

Israel markerer minnedagen for Holocaust

Med Israel for FredMinnedagen for Holocaust-ofrene ble innledet onsdag kveld med en seremoni ved Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem.

Fra solnedgang 4. mai til solnedgang 5. mai 2016 markeres den israelske minnedagen for Holocaust. Den heter på hebraisk “Yom ha-sikaron la-shoa ve la-gvora” som betyr “Minnedagen for Holocaust og heltemotet”, men blir vanligvis bare omtalt som “Yom Ha-Shoah”.

Dagen ble innviet i 1953 for å minnes de seks millioner jøder som mistet livet i konsentrasjonsleirene under andre verdenskrig.

Sider

Abonner på Israel