Misjon uten grenser

Når mat ikke er en selvfølge

Misjon Uten GrenserNordmenn kaster årlig 300 000 tonn fullt spiselig mat. Lidia (7 år) fra Romania er avhengig av hver eneste lille grønnsak i hagen for å overleve. I oppveksten fikk jeg stadig høre at vi ikke skal kaste mat. Både besteforeldre og foreldre var veldig nøye på det. Til tider var det nesten litt irriterende med alt maset om å spise opp og ta vare på. Kunne det virkelig være SÅ nøye?

Les mer : www.misjonutengrenser.no/blogg/132-n%C3%A5r-mat-ikke-er-en-selvf%C3%B8lge

En fadder forandret livet hennes

Misjon Uten GrenserDenne uka vil jeg fortelle historien om Valeria fra Moldova. Valeria har lange, vakre lysebrune krøller, øyne med glimt i og to dype smilehull. Ved første øyekast er det ingenting som tyder på at det er noe spesielt med den ni år gamle jenta.

Les mer : www.misjonutengrenser.no/blogg/131-en-fadder-forandret-livet-hennes

I gode og onde dager

Misjon Uten GrenserDa Majlinda (35) var liten, trodde hun at alle familier bestod av to foreldre. I dag er hun alenemor til tre gutter. Livet tok en uventet vending for trebarnsmoren fra Albania da mannen som skulle stå ved hennes side i gode og onde dager, sviktet. Problemene og utfordringene den fattige familien hadde, ble til slutt større enn familiefaren klarte å håndtere. Han ble voldelig og utagerende. Frustrasjon og sinne over situasjonen gikk hardt utover Majlinda og barna.

Å bo i et skur

Misjon Uten GrenserNår vinteren er på sitt kaldeste, er det vanskelig å holde varmen i et skur. Jeg var egentlig litt usikker på hva jeg skulle kalle bygningen på bildet. Hus, hytte eller skur? Noen villa er det vertfall ikke. Det som er sikkert, er at det er hjemmet til en familie i Moldova. Der inne bor en mor, en far og fire små barn. Tenk på det da? Det ser ikke så beboelig ut akkurat.

Les mer: http://www.misjonutengrenser.no/blogg/item/77-bor-i-et-skur

Den usynlige kvinnekampen

Misjon uten grenserMens kvinnedagen i Norge ble viet til reservasjonsrett for leger, kjemper kvinner i Øst-Europa for et verdig liv. Hun gikk med hevet hodet og viste oss stolt rundt i det lille hjemme sitt. Til og med skapene ble åpnet og vi fikk se sirlige tellekanter, hjemmelaget syltetøy og saft.

Bloggen er skrevet av Marte Ermesjø Holm som er skribent for Misjon Uten Grenser.

Fattige lider under korrupt kaos

Misjon uten grenserBak det politiske spillet i Ukraina, bak mektige presidenter, statsministre og styresett, befinner det seg mennesker. Vanlige mennesker som lider under de vanskelige forholdene. Millioner av mennesker lever i fattigdom i et kriserammet Ukraina. I årevis har de kjempet en vanskelig kamp mot fattigdom og nød. NÅ opplever de at problemene blir større. Korrupte statsledere har skapt økonomisk kaos i landet og de fattige må betale den høyeste prisen.

Bloggen er skrevet av Marte Ermesjø Holm som er skribent for Misjon Uten Grenser.

Fikk endelig leke i snøen

Misjon uten grenserBarna i familien Cuznetov jublet over nye vinterklær. De var raske med å finne fram kjelken. Når vinteren er på sitt aller kaldeste må de fem barna i familien Cuznetov bare være inne. De har ikke varme nok klær til å gå ut, og foreldrene er redde for at de skal bli syke.

Mer enn bare en godtepose

Misjon uten grenserEn liten godtepose er mye mer enn bare søtsaker som smelter på tunga for de fattige barna på Misjon Uten Grensers juletrefester. Lukten av smørbrød med egg. Julespill med hyrder og engler. Julekaker på fat. Jeg er mange år tilbake i tid. På juletrefest på Misjonshuset i bygda jeg vokste opp. Selv den den litt kalde trekken som kom smygende langs gulvet vekker gode minner. Det store juletreet midt i salen som det var gøy å løpe rundt før festen begynte. Brus, og ikke minst; hvite knitrende papirposer med godteri til barna.

Små barn - store drømmer

Misjon uten grenserVeceslav (3) drømmer om å leke med kjelken sin, men har ikke varme nok klær til å være ute i snøen.  Han har ikke så mange leker, lille Veceslav fra Moldova, men han har en kjelke. En gammel, litt ødelagt, liten kjelke som han drømmer om å ake på. I full fart nedover bakken, hylende av glede, mens snøen spruter kaldt i ansiktet, smelter og blir til tusenvis av våte perler mot huden.

Har ikke varme klær

Abonner på Misjon uten grenser