Norge I Dag

Israel stoppet skip med raketter på vei til Gaza

Norge i dagDen israelske marinen har stoppet et skip i Rødehavet som var lastet med iranske raketter. Lasten var ifølge israelske myndigheter på vei til Gazastripen.

– Tidligere i dag klarte det israelske forsvaret å stanse et forsøk på å smugle en iransk skipslast med avanserte våpen ment for terroristorganisasjoner som opererer fra Gazastripen, heter det i en kunngjøring fra det israelske forsvaret onsdag.

Pastor Yonggi Cho dømt til fengsel

Norge i dagGrunnleggeren av det som er kjent som verdens største menighet, David Yonggi Cho, er dømt til fengsel i tre år for å ha underslått menighetsmidler.

Menighetene Yoido Full Gospel Church, i Seoul, Sør-Korea, er en av verdens største menigheter, kanskje den største.

Yonggi Cho er dømt for å ha påført menigheten rundt 73 millioner kroner i tap i 2002 ved å ha fått menighetens ledere til å kjøpe aksjer hos sønnen Hee-Jun Cho, til fire ganger deres reelle verdi, ifølge avisen Yonhap.

Søker til kirkene under uroen i Ukraina

Norge i dagMange ukrainere søker til kirkene i Ukraina i den dramatiske situasjonen landet befinner seg i. Nyhetsbyråene melder om at flere er drept og over 1000 mennesker er skadet i gatekampene i den ukrainske hovedstaden Kiev det siste døgnet. Over hele landet strømmer folk til kirkene for å få hjelp og sjelesorg.

Tusener drept for sin tro skyld i 2013

Norge i dagÅpne Dører mener det er realistisk å anta at 7.000-8.000 mennesker i løpet av fjoråret led martyrdøden som kristne. Men tallet er vanskelig å fastslå av flere årsaker.

Organisasjonen Åpne Dører, som jobber for å styrke forfulgte kristne, fører en verdensvid oversikt over medieomtalte drap der kristne mister livet for sin tros skyld.

Totalt ble det rapportert i massemedia og på internett om 2.123 drap på kristne i løpet av 2013, forteller Stig Magne Heitmann, som er informasjonsleder i Åpne Dører Norge.

I kø for å ta imot Jesus i Russland

Norge i dagI julen kobler Steinar Harila av med familien, og feirer at Gud ble menneske. Han er inspirert over hva han har opplevd i sin tjeneste det siste året, både i Norge, Russland og Israel. – Julen er at «Ordet ble kjød og tok bolig iblant oss», sier evangelist Steinar Harila.

En fantastisk julegave

Norge i dagJulen 2006 fikk Sigrun Ugedal fra Roan hjerteinfarkt, og alt så mørkt ut for familien. Men Jesus snudde situasjonen og sørget for at de fikk en jul de husker for livet.

Den 21. desember 2006 følte Sigrun Ugedal seg svært uvel i kroppen da hun våknet om morgenen. Hun hadde vondt øverst i brystet og måtte på toalettet for å kaste opp. Etter hvert kjente hun også strålinger i armen.

Snøen velter ned over Jerusalem

Norge i dagTidlig i morges begynte snøen å velte ned over Jerusalem. Det er dog foreløpig nok snø til at glade barn kan bygge snømenn og leke snøballkrig.

Meteorologene forutsier at det vil snø kraftig også i kveld. Israels innbyggere har i flere dager vært forberedt på storm med snøfall, og fra hele landet meldes det om stengte veier, nedfalte elektriskelinjer, oversvømmelser og falne trær. Bare i Beersheba i Negev-ørkenen er det fallt 94 trær.

7 år gammel gutt myrdet fordi han var en kristen

Norge i dagSyv år gamle Anmol var en aktiv gutt med godt humør, som blant annet likte å leke med vennene sine, synge og lære bibelhistorier på søndagsskolen.

Den vesle gutten ble nylig brutalt torturert og drept for å være en kristen. Det rapporterer «Gospel for Asia».

Den siste gangen Anmols foreldre så sønnen i live, var rett før han dro til søndagsskolen 17 november. Anmol kom aldri hjem den dagen. Hans mor og hans far, Harish, antok han hadde gått for å leke med vennene sine..

Norske kirkeledere ba Israel om tilgivelse

Norge i dagKirkeledere og nøkkelpastorer med svært ulik kirkebakgrunn er med på en historisk forsoningsreise til Israel. De er pastorer. De er representanter fra omkring 30 menigheter, og de representerer en stor del av kristenfolket i Norge.

Nå ber de Israel om unnskyldning for manglende engasjement, manglende vilje, manglende orientering om Guds eiendomsfolks utfordringer – og ikke minst for Oslo-avtalen. En ulykke – Oslo-avtalen har vært en ulykke for Israel. Og den bærer vår hovedstads navn. Vi har mye å be om tilgivelse for, sier Terje Liverød som er initiativtaker til pastorturen.

Abonner på Norge I Dag