Omvendt

Guds tålmodighet

OMVENDT”Men du, Herre, er Gud, full av barmhjertighet. Du er nådig, sen til vrede og rik på miskunn og sannhet.” — Salme 86:15.

Igjen og igjen blir jeg forundret over Guds tålmodighet. Når jeg opplever en verden i opprør. Når jeg leser om terror i Midt-Østen. Når jeg hører meg selv omtale den allmektige Gud som om Han var et menneske. Når jeg ser latterliggjøring av Guds løfter, undrer jeg meg over Guds tålmodighet.

De som ennå ikke tror

Hvordan unngå tomhetsfølelsen ?

Mange av oss opplever av og til en slags tomhetsfølelse. Denne kan komme på ulike dager, også når solen skinner og omstendighetene egentlig er gode. Hvorfor skjer dette? Og hva kan vi gjøre for å unngå denne følelsen?

Dette er spørsmål jeg har lurt på i lang tid, men det var ikke før jeg leste Tom Permans glimrende bok om produktivitet, What’s Best Next, jeg fant et godt svar.

En uforgjengelig krans

Av mange bibelske forfattere blir toppidretten, spesielt da løp, brukt som en inspirasjonskilde for livet som troende. De taler om å følge reglene (2. Tim 2:5), om utholdenhet (Åp 14:12), om å legge fra seg unødvendig bagasje (Heb 12:1), og om målet en løper mot (Fil 3:14).

Paulus har ikke sans for slappe folk. For hva gagner vel lathet? I 1. Korinterbrev 9:24-27 skriver han:

Abonner på Omvendt