Sartora

Drømmen om Jerusalem

SARTORAI Salme 137 sier salmisten: «Hvis jeg glemmer Jerusalem, må jeg glemme bruken av min høyre hånd». Jerusalem lå spesielt på hjerte til salmisten David, som var konge over Israel, og som gjorde Jerusalem til Israels hovedstad. Jerusalem er en herlig by. Den er som en mystisk skinnende og funklende juvel. Det er ingen annen by på jordens overflate som er lik Jerusalem. Jerusalem er unik, fordi det er Guds by. Herrens navn har bolig der.

Her vil jeg peke på noen få ting om Jerusalem.

1.      For det første så er det en drøm.

Hvorfor støtter kristne Israel ?

SARTORADen bibelske beretningen om Guds forløsende hensikt begynner i 1.Mosebok 12. De foregående kapitlene dokumenterer tydelig menneskehetens fall og flukt bort fra Gud mot ødeleggelse og tapt evighet.

Men så blir 1. Mosebok et vannskille i historien fordi det dokumenterer Guds bevegelse mot menneskeheten for å «fikse det som gikk galt» og rense menneskene fra synd.

La Gud forme ditt hjerte

SARTORAGud kan forandre ditt hjerte. Men skal Gud forme deg må du la Han arbeide i ditt liv. Det kan smerte når Gud beskjærer vårt ego. Men skal et tre gi frukt, må det beskjæres.

Det var kun èn mann som hadde et hjerte etter Guds standard. Jesus ble prøvet i alt, men var uten synd. Han seiret og vant, men Han har medynk med oss som har falt. For Jesus har et hjerte som elsker og vil tilgi.

Det står skrevet at kong Davtd var en mann etter Guds hjerte. David var ikke fri for synd, men han hadde et hjerte som elsket og ville tilgi.

Den internasjonale Holocaustdagen

SARTORADen internasjonale Holocaustdagen, vedteken av FN i 2005, er 27. januar.

Som kristenfolk skulle vi vere på barrikadane i kampen for menneskerettane, og difor ikkje vere passiv til den nye framveksten av jødehat.

Vi vil oppmode prestar og pastorar å nemne holocaustdagen t.d. på gudstenesta søndag den 25. januar, og minne kyrkjelyden på den kampen som for 70 år sidan måtte kjempast i Europa for å sigra over den nazistiske antisemittismen.

Abonner på Sartora