Solveig Bartun Rob

Hva tørster du etter?

Har du vært ordentlig tørst noen gang? Ingenting er som iskald vann når en er veldig tørst. Nå er jo jeg veldig glad i cola, men når en er veldig tørst og varm så er det utrolig godt med vann, kaldt vann.

Med blikket festet på Jesus!

Solveig RobDet er viktig å ha rett fokus i livet! Ofte er mye av fokuset vårt på oss selv. Hva jeg klarer, hva jeg er flink til, hva jeg kan og får til, og hvor mye jeg har. Vi trenger å flytte fokus litt vekk fra oss selv. Peter fikk oppleve kontrastene mellom det å fokusere på seg selv og på Jesus.

Ventetid!

Solveig RobHar du merket det at om du venter på noe så virker det som om tiden går senere enn når man har det travelt? F.eks. på julaften. Da stresser de voksne rundt og sier at «tiden flyr», mens barna sitter og venter og syns at tiden går SÅ sent. Likevel så er 1 time en time for begge! Det er snart advent, ventetid. Vi venter på julen og vi venter på Jesus, brudgommen. I Matt. 25.1-13 kan vi lese om 10 brudepiker som ventet på brudgommen. Ventetiden ble lang og de sovnet alle.

Med Gud i medgang og motgang

Solveig RobNår man opplever motgang og tøffe ting så kan det slå to veier tenker jeg. Noen begynner å tvile og blir sint på Gud og tar avstand fra han. Men motgang kan og få motsatt effekt; at en blir mer avhengig av Gud, ber mer, og lever nærmere Gud. Erfaring viser at i land der kristne blir forfulgt er det ofte vekkelse, og når folk opplever motgang og krise så søker de Gud mer enn ellers. Jeg har opplevd begge deler. Jeg har gjennom tøffe tider i livet mitt vært sint på Gud og begynte å tvile, men etter hvert opplevde jeg at jeg ble helt avhengig av han.

Lys og mørke!

Solveig RobLys og mørke!

Vi er i den lyseste tiden på året nå og vi har lange lyse kvelder. Lys er viktig! Lys er godt! Vi trenger lyset og vi blir i bedre humør av lyset. 

Men har du tenkt over dette; At lys avslører! Hvis du sitter og ser på vinduene i huset ditt og syns de ser fine ut, og så kommer solen, så ser du plutselig skit og flekker. Alt blir avslørt! Eller kanskje prøver en å skjule noe eller gjemme seg i mørket og så slår noen på lyset og en blir avslørt. En blir funnet.

Åpen linje til Gud

Solveig RobI Matt 7 vers 7-8 leser vi; «Be så skal dere få. Let så skal dere finne. Bank på så skal det lukkes opp for dere. For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli lukket opp for»

Bytte plass med Jesus?

Solveig RobMannen som byttet plass med Jesus!

Barabbas satt i fengsel og ventet på dødsstraff. Han var en beryktet fange og hadde begått mord og var dømt til døden. Vi vet ikke hva denne mannen tenkte da han satt der i fengselet og ventet på straffen sin. Kanskje angret han på alt han hadde gjort. Kanskje ikke. Kanskje var han redd og hadde mye angst? Så plutselig ble han hentet og han ble etter hvert fortalt at han var fri!! Hva hadde skjedd?

Klagesang og lovsang

Solveig Rob

Ap.gj. 16.23-25. «Da de hadde gitt dem mange slag, kastet de dem i fengsel, og befalte fangevokteren å passe godt på dem. Da han fikk en slik ordre, satte han dem i det innerste fangerom og satte føttene deres i stokken. Men ved midnattstid holdt Paulus og Silas bønn og sang lovsanger til Gud og fangene hørte på dem.»

Hva velger du?

Solveig RobEn jente skulle en dag velge ett av to epler. Hun fikk velge før søsteren sin. Hun valgte det største eplet. Selvfølgelig! Det var jo størst, og sikkert best. Søsteren fikk det minste og begge begynte å spise. Det viste seg at det største var helt råttent innvendig. Det største er ikke alltid det beste. Når jeg gikk på skolen og vi skulle spille fotball i gymmen, var et alltid spennende hvem som ble valgt til å være på lag med de beste. Jeg ble nesten alltid valgt sist. Vi mennesker ønsker og velger oss ofte det største, det beste, og vi velger rikdom og ære. Men er det alltid det beste?

Hvorfor gjør vi det vi gjør?

Solveig RobVi mennesker gjør stadig ting som ødelegger for oss selv og for andre. Noen ganger bevisst og andre ganger mer ubevisst. Bibelen sier vi må være gode mot hverandre og tilgi hverandre. Ef. 4.32. 

Som kristen sier Paulus at det skal vises noen Åndens frukter hos oss. Gal. 5.22. Kjærlighet, glede, fred, tålmodighet, saktmodighet og avholdenhet. Slike ting gjør det godt mellom oss mennesker og skal være til stedet hos oss kristne. 

Jesus er kongen min!

Solveig RobHar du møtt kong Harald i virkeligheten og fått være i samme rom som han? Jeg har ikke det. Det hadde vært kjekt å møte han, og hadde han kommet hit til Askøy hadde vi nok hatt både rød løper og bunad og flagg. Det er stort å få besøk av en konge! 

For et under !

Solveig RobNår det skjer noe helt utrolig som strider mot vår tanke og fornuft kaller vi det ofte et under. Jeg har opplevd flere under i mitt liv. Og jeg er helt sikker på at Gud er involvert. I Bibelen kan vi også lese om flere under. I Joh. 6 kan vi lese om en liten gutt som gir Jesus nistepakken sin. En stor folkemengde med 5000 menn pluss kvinne og barn hadde dratt langt for å høre Jesus og være sammen med han. De ble sulten og hvor skulle de få mat fra? Andreas sa: «Her er en liten gutt som har fem byggbrød og to småfisker, men hva er det til så mange?»

Låne litt håp

Solveig RobNoen ganger føles alt håpløst. Det har jeg erfart. For noen år tilbake ble jeg psykisk syk og mistet alt håp om å bli frisk igjen.

Håpløshet avler håpløshet. Uten håpet hva har man da? Jeg opplevde å få «låne håp» av en medpasient og kom meg sakte men sikkert ut av det, og har nå vært frisk i mange år.

Det siste året har jeg selv jobbet blant psykisk syke som medarbeider med brukererfaring, og jeg ønsker å formidle håp med mine erfaringer. En pasient sa til meg; Du er jo et håp bare med at du er her!

Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen ?

Solveig RobI det siste har jeg lest en bok av Espen Ottosen som heter «Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen?» Jeg har lyst å dele med deg noen av mine tanker om tema og litt av tankene fra boken av det Espen skriver. Anbefaler virkelig å lese boken! Som Espen, så har jeg også tenkt mye på dette spørsmålet; Hvorfor skriver ikke Gud på himmelen? Ville ikke flere trodd på han da? Ville ikke også flere av oss kristne blitt enda sikrere i vår tro?

Kristen men ikke religiøs...

Solveig RobMange ganger når jeg snakker med folk og forteller at jeg er kristen og hva jeg jobber med, så sier de: «Å ja du er sånn religiøs du!» Da sier jeg ofte: «Nei, jeg er kristen, men ikke religiøs.» For de to tingene er egentlig ganske så forskjellig.

Å være kristen blir ofte forbundet med lover og regler og alt man MÅ gjøre og alt man IKKE må gjøre. Påbud og forbud. Og mange ganger tør jeg påstå at dette er menneskebud mer en Guds ord.

Guds lukt

Solveig RobDana ble født nesten fire måneder for tidlig. Hun veide mindre enn en kilo, og var ikke mer enn 30 cm lang. Likevel kom legens ord som et sjokk for Danas foreldre: Hun kommer sannsynligvis ikke til å overleve natten».

De hørte fortvilet på legens beskrivelser av Danas framtidsutsikter- hvis hun mirakuløst overlevde. Hun ville ikke kunne gå. Hun ville ikke kunne snakke. Hun ville sannsynligvis bli blind. Antagelig også utviklingshemmet.

Det viktige valget

Solveig RobDet nærmer seg påske og vi skal igjen minnes Jesu død og seier for oss! Jeg har lyst du skal se for deg følgende fortelling fra påsken: Luk. 23.39: « En av ugjerningsmennene som hang der, spottet ham og sa: Er ikke du Messias? Frels deg selv og oss! Men den andre tok til ordet og sa: Frykter du ikke engang for Gud, du som er under den samme dom? Og vi med rette, for vi får det vi fortjener etter våre gjerninger. Men han har ikke gjort noe galt. Og han sa: Jesus kom meg i hu når du kommer i ditt rike. Og han sa: Sannelig sier jeg deg: I dag skal du være med meg i paradis!»

Guds forunderlige nåde

Solveig Rob«Den som bekjenner at Jesus er Guds sønn, i ham blir Gud og han i Gud! Og vi har kjent og trodd den kjærlighet som Gud har til oss. Gud er kjærlighet. Den som blir i kjærligheten, blir i Gud, og Gud i ham.»

Hvordan finne lykke ?

Solveig Rob«Du skal ikke tro at du er noe» sier Janteloven. Bibelen sier det motsatte.
Salme 8. 4 ff. «Når jeg ser din himmel, dine fingrers verk, månen og stjernene som du har satt der-hva er da et menneske at du kommer han i hu, en menneskesønn, at du ser til han! Du gjorde ham lite ringere enn Gud, med ære og herlighet kronte du ham!» Du ER noe! Du er lite ringere enn Gud!

En hånd

Solveig RobEn hånd imot deg utstrakt er,
ett naglemerke er det der.
En hånd, en åpen kjærlig favn,
ett sinn med sårt og dypt ett savn

Det savn det er å ha deg der,
for Ham er du utrolig kjær,
Han ønsker du skal ta hans hånd
og knytte trygge, sterke bånd.

Diktet er skrevet av Solveig Bartun Rob

Naglemerket var for deg!
Jeg har fått sett, det var for meg.
Han sa på korset: Er fullbrakt!
Hos meg har han all makt!

Sider

Abonner på Solveig Bartun Rob