Stefanusalliansen

Indonesia: Islamister tvangsstengte kirke

StefanusalliansenEn ny kirke i nærheten av Jakarta var nettopp tatt i bruk da islamister lyktes i å tvangsstenge den.

Egypt: Kristne tenåringer dømt til fengsel

STEFANUSALLIANSENFire kristne tenåringer er dømt til fengsel for angivelig å ha hånet islam. De fire guttene i alderen 15 til 17 år har laget en 30 sekunders video, der de parodierer IS-videoer som viser henrettelser av mennesker. I videoen etterlikner guttene islamske ritualer. Dette har fått myndighetene til å reagere, og tenåringene er blitt anklaget for blasfemi. Tre av guttene ble dømt til 5 års fengsel den 25. februar, mens den yngste skal sone i et ungdomsfengsel. Læreren deres, som filmet videoen, har fått 3 års fengsel. Alle dommene er anket.

Indisk pastor skamslått og ydmyket

STEFANUSALLIANSENEn pastor ble skamklipt av hinduekstremister og tvunget til ri gjennom byen på et esel den 29. januar. Handlingen ble gjort for å ydmyke pastoren på det groveste. Pastor Avdesh Savita (35) ble først banket opp av hinduekstremistene, deretter barberte de bort halvparten av håret, halve barten og det ene øyenbrynet hans. Så ble Savita tvunget til å ri på et esel gjennom byen Orai i Uttar Pradesh. Han ble spottet og truet hele veien, falskt anklaget for å ha tvangsomvendt hinduer til kristendommen.

Nye arrestasjoner av kristne

STEFANUSALLIANSENTre kristne ledere ble arrestert i desember i fjor. Disse var de foreløpig siste i en rekke arrestasjoner av pastorer og kristne ledere. De tre ble arrestert uten konkrete anklager mot seg. To av dem er nå løslatt, mens den siste, Hassan Abdelrahim Tawor, fortsatt er arrestert på et ukjent sted. Alle tre har det til felles at de har protestert mot at myndighetene har revet ned kirkene deres. Myndighetene har revet ned en rekke kirker siden 2012, som en del av en kampanje for å gjøre Sudan til en rent muslimsk stat.

Uventet løslatelse av Saeed Abedini

StefanusalliansenFra Iran kommer den gledelige meldingen om at Saeed Abedini (35) er løslatt. Abedini ble løslatt lørdag 16. januar, som en del av en fangeutveksling mellom Iran og USA. Han hadde da sonet 3 år av en 8 års fengselsstraff, angivelig for å ha truet Irans sikkerhet. Årsaken var at han hadde vært med å starte kristne husmenigheter.

Pastor Farshid Fathi løslatt i Iran

StefanusalliansenPastor Farshid Fathi ble løslatt fra fengsel i går 21. desember, to år før tiden. Farshid Fathi (35) har sittet i fengsel siden 26. desember 2010. Han var da pastor i et nettverk av husmenigheter. Fathi ble arrestert under en arrestasjonsbølge i 2010/2011, etter en tale av ayatollah Khamenei i oktober 2010 om å «kommet til rette med» husmenighetene.

Antiterror-politiet aksjonerte mot kristent husmøte

StefanusalliansenPolitiet gikk brutalt fram mot 12 kristne og barna deres på et husmøte den 8. november. 8 menn fra antiterror-politiet brøt seg inn på husmøtet i hjemmet til Sarvar Zhuliyev i hovedstaden Tashkent. Politiet endevendte leiligheten og konfiskerte datamaskiner, kristent undervisningsmateriale og private eiendeler.

16 kristne arrestert siden 1. november

Stefanusalliansen

13 kristne ble arrestert på et husmøte i Varamin i nærheten av Teheran den 1. november. Ytterligere en person ble arrestert i hjemmet sitt neste dag. Alle er konvertitter fra islam. Flere av dem har vært medlemmer av Emmanuel Protestant Church i Teheran. Denne kirken ble tvangsstengt av myndighetene i 2012. Etter dette ble det dannet flere husmenigheter. De 14 holdes fortsatt på et ukjent sted.

Be for kristne i Syria og Irak!

StefanusalliansenKrigen i Syria og Irak er som et åpent sår. Millioner er på flukt fra borgerkrig og terror. Situasjonen forverres stadig, og mange har mistet håpet om en bedre fremtid.

Situasjonen i Syria og Irak er i fokus for Stefanusalliansens arrangementer i høst. Vi oppfordrer til forbønn og støtte spesielt for dem som forfølges for sin tro. Religiøse minoriteter er mest utsatt, spesielt kristne og jesidier. Gjennom 12 fakkeltog over hele landet og «Søndag for de forfulgte» setter vi fokus på kristne og andre minoriteter som er i ferd med å forsvinne fra Syria og Irak.

Islamister presser myndighetene til å rive kirker

StefanusalliansenTusenvis av kristne har flyktet fra Aceh-provinsen etter at myndighetene har startet nedriving av kirker i Singkil. Islamister i Singkil-distriktet har presset lokale myndigheter til å rive ned kirker som er satt opp uten tillatelse. Den 12. oktober ble det bestemt at 10 kirker skulle rives, i et møte der myndigheter og muslimske og kristne ledere var til stede. Men allerede neste dag satte 700 muslimer fyr på en kirke som ikke sto på denne listen.

Mamma Khalida hjelper alle

StefanusalliansenHelt siden IS jaget tusenvis av mennesker på flukt har Khalida og sønnen brukt nesten all av sin tid på å hjelpe de som er blitt hjemløse. Den irakiske enken jobber døgnet rundt for å gi mat, klær og livsmot til mennesker som måtte flykte på grunn av sin tro.

Les mer : http://www.stefanus.no/no/nyheter/irak/Mamma+Khalida+hjelper+alle.b7C_wlLIXv.ips

Indonesia: menighet utestengt fra egen kirke‏

StefanusalliansenEn menighet i Bogor City er blitt utestengt fra sin egen kirke i 5 år. Siden 2010 har de måttet holde friluftsgudstjenester. Ordføreren i byen nekter dem å bruke kirken. Menigheten med kortnavnet GKI Yasmin har fått høyesteretts medhold på at de fritt kan bruke kirkebygget, men ordføreren lar dem fortsatt ikke få tilgang til kirken.

Khartoum : Menighet får beholde kirke eiendom

StefanusalliansenEn kirke i Khartoum har kjempet i flere år for å få beholde eiendommen sin. Det har de nå fått medhold for i retten. I løpet av de siste fire årene har myndighetene rasert flere bygninger på eiendommen til Khartoum Bahri Evangelical Church. Muslimske forretningsmenn har uten grunn gjort krav på eiendommen, og myndighetene har samarbeidet med dem. Ved flere anledninger er menighetens ledere og medlemmer blitt arrestert for en kortere periode.

Arrestasjonsbølge siden i sommer

StefanusalliansenKinesiske myndigheter har arrestert over 280 menneskerettighetsadvokater og aktivister siden 10. juli i år.

Advokatene har stått som forsvarere i saker som berører menneskerettigheter, tro og religion. Også slektninger av advokatene og ansatte ved deres kontorer er blitt arrestert. De fleste har sluppet fri, men over 20 personer er fortsatt i myndighetenes varetekt. Noen av dem holdes på et hemmelig sted. Det antas at disse holdes i såkalte «svarte fengsler»; uoffisielle fengsler der risikoen for tortur er svært stor.

Hvor er Gud i krisen ?

StefanusalliansenKrigen i Syria har drevet over 11 millioner mennesker på flukt. Hvor er Gud når krigen herjer og nær halvparten av befolkningen flykter for å redde livet?

Les mer : http://www.stefanus.no/no/nyheter/syria/Hvor+er+Gud+i+krisen%3F.b7C_wlLGYy.ips

India: hinduekstremister terroriserer kristne i Rajastan‏

StefanusalliansenHinduekstremister har stanset all kristen aktivitet i landsbyen Nakhnool. De har også tvunget kristne til å delta i en seremoni for «vende tilbake» til hinduismen.

Pastor Malkeet Singh sier at de kristne ikke har kunnet holde noen møter siden 27. juni i Nakhnool. Ekstremistene har truet med å skade dem hvis de uttaler navnet Kristus eller holder kristne møter. 10 kristne familier har flyktet fra landsbyen på grunn av trakassering og trusler.

Flom rammer hjelpearbeid

StefanusalliansenStefanusalliansens samarbeidspartner i Nord-Korea ber om forbønn etter at en flom har rammet området der de arbeider.

Vår partner driver med ulike hjelpeprosjekter i Rason i Nord-Hamgyong-provinsen, nær grensen til Kina og Russland. Denne uka feide tyfonen Goni over området og gjorde stor skade. Over 1000 hus og offentlige bygninger ble ødelagt i flommen. Ifølge vår samarbeidspartner døde over 500 mennesker, inkludert 9 personer som var involvert i deres arbeid. Hele regionen er uten strøm, og alle veier er ødelagt.

Asia Bibis sak til høyesterett

StefanusalliansenI juli kom den gode nyheten at høyesterett i Pakistan endelig skal prøve Asia Bibis sak! Asia Bibi, en kristen fembarnsmor, har sittet i fengsel siden sommeren 2009, dømt til døden for blasfemi, dvs. å ha fornærmet islam.

Løslatt etter 7 måneder i fengsel

StefanusalliansenI går 5. august kom den gledelige meldingen om at pastorene Michael Yat (49) og Peter Yen (36) er løslatt. De to sør-sudanske pastorene har sittet i fengsel i Khartoum siden i vinter. De har fått en rekke falske anklager mot seg, hvorav to kunne medført dødsstraff. På den siste rettshøringen i går bestemte dommeren at de skulle dømmes for mindre alvorlige forhold. Siden de allerede har sittet inne lenger enn det de er dømt for, ble de løslatt umiddelbart.

Rettssaken fortsetter, tross grunnløse anklager

StefanusalliansenDet blir nå opprettet rettssak mot de to sør-sudanske pastorene Yat Michael og Peter Yen. Rettsprosessen går med dette inn i en mer alvorlig fase Pastorene, som har sittet i fengsel i Khartoum siden i vinter, har hittil vært gjennom 5 rettshøringer. Under siste høring den 2. juli bestemte dommeren det var grunnlag for å gå videre til rettssak.

Sider

Abonner på Stefanusalliansen