Tone Dalhaug

Ikke slipp skatten din!

TONE 2 Denne sommeren har vært full av nye impulser, reiser og inntrykk. Horisonten har blitt utvidet og komfortsonen utfordret. Skulle jeg oppsummert det viktigste jeg har fått med meg må det være setningen i overskriften, og den utfordrer meg her jeg sitter i kroken min og skriver.

Les mer : livtilord.com/2015/09/01/ikke-slipp-skatten-din/

En bortkommet koffert

Liv Til OrdJeg sto og ventet ved bagasjebåndet. Kofferten som skulle kommet sammen med meg så ut til å utebli. Jeg hadde gledet meg sånn til å komme hjem med gaver til mine. Det meste i kofferten kunne erstattes, men ikke gavene. Naturlig nok var de svært forventningsfulle hjemme. De visste at jeg hadde med noen fine ting fra USA. Jeg tror jeg gledet meg minst like mye til å gi som de til å få. Jeg husket selv hvilket eventyr det var når pappa kom hjem med kofferten full av overraskelser fra sine lange reiser. Nå var det min tur til å komme hjem til mine, og så var kofferten borte!

På grunn av din historie…

TONE DALHAUGHvor ofte hører vi ikke oss selv og andre snakke vår egen historie og våre talenter ned. Nei, jeg kan jo ikke, nei, det er vel ikke bra nok. Jeg har jo ikke…Det virker som om vi vurderer vårt bidrag utifra alt vi ikke har, eller føler vi ikke har. Vi føler oss sjeldent bra nok til å bli brukt. Men hva om vi snudde det hele opp ned.

Les mer : livtilord.com/2015/06/12/pa-grunn-av-din-historie/

Hvorfor eller hva ?

TONE DALHAUGNår vanskeligheter, utfordringer og triste ting rammer oss er det veldig lett å stille hvorfor spørsmålet. Som kristen er det kanskje enda mer nærliggende å stille spørsmålet, for jeg tror jo på en allmektig Gud, en som ser og som hører. Tvilere, eller kritikere til kristen tro liker også hvorfor spørsmålet. Hvorfor skjer det ulykker og katastrofer hvis det finnes en allmektig Gud? Underforstått , det kan da ikke finnes en god Gud når slike ting skjer.

Les mer : livtilord.com/2015/06/06/hvorfor-eller-hva/

Når hørte du humla surre, sist ?

TONE DALHAUGJeg var ute og gikk på stier for en drøy uke siden. Jeg både jobbet og gikk tur. Sammen med meg gikk en flott dame som trengte å finne retning i livet og som ønsket å sette ord på livet og drømmer. Drømmer og ord hun ikke helt visste om hun hadde.

Å endre perspektiv, gir ny innsikt

TONE DALHAUGFor tre år siden orket jeg ingen ting, annet enn å ta meg av familie. Vi hadde det så krevende og jeg hadde ikke ork til noe ekstra. Jeg la alt arbeide ned, drømmen og visjonen jeg hadde fått, ordene jeg så tydelig hørte om å hoppe fra bord, de forsto jeg ingenting av. Jeg var ferdig med frilansing og jeg var så sliten da jeg sa ja til å skrive den siste reportasjen at jeg holdt på å kaste opp.

Les mer : livtilord.com/blogg/

Avengasjer deg og utrett mer

TONE DALHAUGFor mange år siden bodde og jobbet jeg på kibbutz i Israel sammen med min mann. Der traff jeg en finsk dame som drev et målrettet arbeid og reiste rundt i mange land i verden. Hun hadde kun en liten koffert med alle sine eiendeler. Når hun dro fra et sted ga hun bort alt hun ikke fikk plass til i kofferten. Det var en målrettet og bevisst dame, som visste akkurat hva som var hennes hensikt, og hva hun trengte i kofferten. Men slik hadde det ikke alltid vært.

Min største fiende

Tone DalhaugSpørsmålet har tynget meg en tid. Hva er vitsen med å følge drømmen om å inspirere andre til å våge når verden ser ut som den gjør. Kanskje inntas Europa av islam, kanskje sprenges det en bombe på en flyplass eller et kjøpesenter nærmere oss snart. Kanskje styrter det nok et fly om ikke så lenge, kanskje dukker det flere farlige og truende virus opp, kanskje rykker IS fremover raskere enn antatt. Kanskje er jødeforfølgelsen og antisemmitismen i Europa og ytterliggående islamsk terror et tegn på at enden er nær, at den siste store krigen nærmer seg og antikrist står frem.

Ut av komfortsonen

Tone DalhaugI dag hadde jeg lyst til å dele en ting med deg. Lengter du etter svar, lengter du etter mirakler og etter å se at Gud virker i dag, hos oss her i Norge? Det er du i såfall ikke alene om ser det ut til.

Tror du jeg kan ?

Tone DalhaugJesus stiller noen ganger tilsynelatende merkelige spørsmål, men jeg antar at Guds sønn hadde en hensikt med alt han gjorde, også med spørsmålene han stilte.

I teksten i Matteus 8 og 9 gjør Jesus det ene mirakelet etter det andre. Det er stormen som stilnes, det er en lam som helbredes, det er kvinnen med blødninger og jenta som vekkes tilbake til livet. Det er ingen tvil om at Jesus visste hva han holdt på med, og at troen var virkekraftig og at kraften fra himmelen var reell.

Hijab på Sal 1

Tone DalhaugVektstanga holdes høyt over hodet og følger kroppens instruksjon i takt med musikken. Svetten renner og kondisjon og muskler utfordres. Tightsen sitter stramt, og rundt meg er det stramme topper med X i ryggen. Jeg er på corebar i Sal 1 på treningssenteret.

Tro Seriøst til konfirmanten

Boka er skrevet av forfatter og journalist Tone Dalhaug og tidligere utgitt på Bok & Media. Møt Hanna, Daniel, Roger, Charlotte og andre ungdommer som deler sin tro på Gud. Åpent og ærlig, om det fantastiske og det vanskelige. En bok om ærlighet, om døden og evigheten, om det overnaturlige, om det å feile og det å kjenne seg elsket og fri, og litt til. En flott gavebok til ungdom i alderen 12 - 20 år som er nysgjerrige på kristen tro. Egner seg spesielt godt til konfirmanter. Boken kan bestilles på : www.livtilord.com

Drømmen i ditt liv

Tone DalhaugJeg snakket med en ung gutt en dag som undret seg over hva han skulle gjøre med livet sitt. Han hadde så mange tanker. Hva er drømmen din? spurte jeg. Han visste ikke om han hadde noen drøm. Hva liker du å gjøre, når kjenner du glede, når føler du at du stråler og trives. Når spruter det kraft og energi og gledestårer fra deg? spurte jeg. Hva holder du på med akkurat da?

For en visjon

Tone DalhaugSelv om jula nå er over så må jeg bare dele noen tanker jeg fikk på tampen av 2013. Det er bare mine egne, litt filosofiske tanker. Jeg opplever alltid at det skjer noe spennende i denne høytiden. Jeg får alltid nye tanker, visjoner og oppdrag som jeg opplever er himmelsendt i juleferien.

Jeg prøver å få meg minst to uker helt fri på denne tiden. Fellesskap og ro, tid med nær familie og litt selskapeligheter blir det, men jeg prioriterer høyt å få mye rom innimellom. Rom til å lytte, tenke, undre, be. Jeg går lange turer, sitter med bena krøllet opp i sofaen og lytter til rolig musikk, mens det knitrer fra ovnen.

Hvor har du tryggheten din ?

Tone DalhaugI en undersøkelse jeg hørte referert fra nylig svarer en av to studenter at de ønsker å bygge opp eget firma. Selv er jeg i prosesser med å bygge opp noe jeg tror på, og som jeg også kan leve av. Det er en tung vei, og ganske ensom vei. Da er det godt å ha nettverk, av likesinnede som kan støtte og oppmuntre hverandre. Men det aller viktigste er at jeg tror det er min far, Gud, som har kalt meg til det. For tryggheten kan aldri ligge andre steder enn hos ham. Stadig vekk hører jeg mennesker som fasineres av dette å drive for seg selv, men de fleste våger ikke ta steget ut, av en enkel grunn, penger.

What does God say ?

Tone DalhaugDet er ikke mange ukene siden YouTube hit’n, What does the fox say, med Ylvis brødrene var å høre overalt. De to unge mennene fikk oppmerksomhet over hele verden, var gjester i talkshow i inn og utland, og daglig kunne man se videoen deres delt på Facebook. Ordførere i Sogn og Fjordane danset ivrig til videoen, Fox broadcasting så selvsagt sitt snitt til å spille på ideen, og to gutter i Tønsberg lagde en fengende animasjonsfilm om mobbing basert på musikken. Men som guttene sa, vi måtte skynde oss mens låta og videoen fremdeles var i vinden.

Barndommens smaker

Tone DalhaugHer en fredag var vi innom byens nye godteland. Og du verden så mye rart og godt vi kunne finne der. Med det som var min beste oppdagelse var en karamellkjærlighet på pinne, med rosa og hvitt stripete papir. Jeg klarte faktisk å kjenne duften av kjærligheten før jeg så den. Jeg kjente igjen duften og smaken fra barndommen. Karamellkjærligheten var en av mine favoritter, og jeg måtte selvfølgelig kjøpe en.

I paradis

Tone DalhaugI nyhetsstrømmen på Facebook konkurrerer bilder og video av ødelagte hus, døde mennesker og ruinerte landsbyer med bilder av solbadende nordmenn om min oppmerksomhet. Det er noe surrealistisk over det hele. De befinner seg i nesten samme ”nabolag”, i paradis. Varme, kritthvite strender, palmesus og kokosnøtter har for oss frosne nordboere alltid lokket. Men i disse tider blir vi nok en gang minnet om at i paradis vandrer himmel og helvete hånd i hånd.

Tror du jeg kan?

Tone DalhaugJesus stiller noen ganger tilsynelatende merkelige spørsmål, men jeg antar at Guds sønn hadde en hensikt med alt han gjorde, også med spørsmålene han stilte.I teksten i Matteus 8 og 9 gjør Jesus det ene mirakelet etter det andre. Det er stormen som stilnes, det er en lam som helbredes, det er kvinnen med blødninger og jenta som vekkes tilbake til livet. Det er ingen tvil om at Jesus visste hva han holdt på med, og at troen var virkekraftig og at kraften fra himmelen var reell.

Et lite stearinlys

Tone Dalhaug

Høsten og vinteren er tiden for bursdagsfeiringer her i familien. For noen dager siden var det eldstemann sin tur. Tradisjonen tro står vi andre alltid tidligere opp og vekker bursdagsbarnet med sang, levende lys og en liten overraskelse på sengekanten. I og med at vi feirer mange bursdager i mørketiden så er soverommet fremdeles mørkt tidlig på morgenen. Den lille flammen på kakelyset vises knapt i den opplyste loftstuen, men idet vi stiger over dørterskelen og inn i soverommet skjer det fantastiske. Og det er like magisk hver eneste gang.

Sider

Abonner på Tone Dalhaug