Ukens 5 minutter

Ukens 5 minutter: Guds menighet

Ukens Fem MinutterDenne uken ber vi for Guds menighet, at vi må være våkne og bruke tiden rett
Be om en bevissthet blant oss som Guds folk om hva vi bruker tiden vår på
Be om nåde og hjelp til oss som Guds menighet, barn, unge, voksne og eldre, at vi søker Gud først.
Be om en mediebruk (både skjermtid og skjermfri) som ærer Gud

hilsen
Berit H. Steensen
bønneansvarlig Familie & Medier

Ukens 5 minutter: Helikopterulykken

Ukens Fem MinutterDenne uken ber vi for alle som er berørt av helikopterulykken ved Turøy i Hordaland.
"Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile" Mat 11,28-30

Be om trøst for de som sørger
Be om at pårørende får help og støtte i en vanskelig tid
Be om Guds nærvær i sorgen

Bønnespalten er skrevet av Berit H. Steensen
bønneansvarlig  i Familie & Medier

 

Ukens 5 minutter: NRK

Ukens Fem MinutterDenne uken ber vi for NRK: Be for kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Be om Guds visdom og ledelse til å ta gode valg.
Be om godt språkbruk i NRK. Både tv og radio.Be om at vi må få mange glimt av Gud og hans godhet i NRKs programmer.

" La ikke hjertet bli grepet av angst. Tro på Gud og tro på meg! " Joh 14,1

Bønnespalten er skrevet av Berit H. Steensen
bønneansvarlig  i Familie & Medier

 

Ukens 5 minutter: Ungdoms psykiske helse

Ukens Fem MinutterDenne uken sender NRK flere programmer og programserier der de setter fokus på ung psykisk helse. Stadig flere unge sliter med psykiske plager i hverdagen. Dette er et stort og viktig tema, som trenger forbønn.

Ukas 5 minutter: Den politiske debatt i media

Ukens Fem MinutterKjære forbeder. Denne uken fikk landet vårt flere nye statsråder og noen skiftet også departement. Slike endringer vekker ofte appetitten hos en del journalister og noen ganger også en usunn sult. Vi trenger en granskende presse som avslører urett og løgn der denne finnes, men vi trenger også en presse som kjemper for sannheten, ikke for opplagstall og klikk-frekvens.

Ukas 5 minutter: Korset som forsvant

Ukens Fem MinutterKjære forbeder. Denne uken har det handlet mye om korset i norske medier - eller kanskje det er rettere å si mangel på kors. Avisa Dagen, og en rekke andre medier, meldte at UDI krevde korset bort  fra kristne leirsteder som skulle brukes som asylmottak. Dette kravet og praksisen er nå justert  fra UDIs side. 

Ukens 5 minutter

Ukens Fem MinutterKjære forbeder! Denne uka inviterer vi deg til å be for Visjon Norge. Det gjør vi vel vitende om at meningene er sterke og delte om denne tv-kanalen. Og når Nettavisen denne uken skriver om kanalen med fokus på deres pengeinnsamlinger, kan mange fristes til å bli enda sterkere i sine omtaler.

Når vi inviterer til bønn i en slik situasjon er det naturlig å minne oss alle om at vår innsikt er "stykkevis og delt", ja Bibelen sier det faktisk så sterkt at selv "Guds dårskap er visere enn menneskene". Vi skal derfor få legge fra oss vår egen agenda på vei inn i bønnerommet.

Ukens 5 minutter: Sat-7 og "På tro og Are"‏

Ukens Fem MinutterKjære forbeder Denne uka ønsker vi at du ber for den kristne tv-kanalen Sat-7, som opplever problemer med egyptiske myndigheter akkurat nå.
Se mer informasjon under.

* be om at det ikke settes stopper for kanalens arbeid
* be om at de får tilbake utstyret sitt
* be om beskyttelse for de ansatte

Ukas 5 minutter: NRK‏

Ukens Fem MinutterKjære forbeder Det er viktig å stadig løfte fram for Gud de store medieinstitusjonene våre. De har stor påvirkningskraft, og er med på å sette agenda for hele den offentlige debatten i landet. Nå er det igjen tur for NRK. Og Gud har gitt løfter til at han svarer når hans folk ber. Takk for at du er med!  

Ukens 5 minutter: Norsk avispresse og din lokalavis

Ukens Fem MinutterKjære forbeder! Avisen er en viktig kilde til bønneemner når du ber for byen eller stedet du kommer fra. Dersom du ikke har gjort det før, prøv å bla gjennom avisen mens du er i bønn til Gud. Spør Ham om hva som er Hans tanker og gode vilje inn i ulike saker som fanger din oppmerksomhet. Be det ut og velsign menneskene som står i vanskelige situasjoner, viktige posisjoner og så videre. Da blir det mye mer spennede å lese avisen, og du kan faktisk være med å påvirke, istedenfor å riste på hodet og bli bekymret.
  

Ukens 5 minutter: NRK og Dolce Gabbana

Ukens Fem MinutterKjære forbeder! Nå er det en stund siden vi har fokusert på NRK. Det er viktig å stadig løfte fram for Gud de store medieinstitusjonene våre. De har stor påvirkningskraft, og er med på å sette agenda for hele den offentlige debatten. Neste torsdag skal vi i møte med NRK Livssynsavdelingen i Trondheim. Vit at når du ber, hører Gud!

Ukens 5 minutter: Mediepåsken

Ukens Fem MinutterVi er inne i det mange kaller Den stille uken – påskeuken. Der vi feirer den den hendelsen som har hatt størst betydning for menneskeheten: Døden ble oppslukt til seier! Vi ber om at påskens budskap skal nå tydelig ut gjennom de ulike mediekanalene, og inn i menneskers hjerter.

Ukens 5 minutter: Disippel foran skjermen

Ukens Fem MinutterPå fredag starter Skjermfri uke – en uke der vi i Familie & Medier oppmuntrer til å logge av alle skjermer og være maksimalt tilstede i livet (se ukens mediekommentar). Undersøkelser viser at barn mellom 9 og 16 år bruker rundt syv timer daglig på digitale medier, og vi sjekker mobiltelefonen i gjennomsnitt hvert sjette minutt. Det er mye. Du opplever kanskje ikke at du er en av de som har utfordringer her, men jeg tror at vi som kirken i Norge, har mindre kraft enn vi kunne hatt, på grunn av vår mediebruk. Det handler om hvilke kilder vi går til.

Ukens 5 minutter: De kristne tv-kanalene i Norge

Ukens Fem MinutterBåde aviser og tv har denne uken fokusert på Visjon Norge, som har formidlet en undervisning der det høres ut som man kan "kjøpe" velsignelser. Selv om det ikke skulle være slik det er ment, er det tydelig at det kan oppfattes slik. Jeg er redd det kan skape et feil bilde av hvem Gud er. Fokus denne uken er de norske kristne tv-kanalene. Tv er et godt redskap for å nå inn i de norske hjem med evangeliet. Vi er takknemlige for alt som peker på Gud og viser veien til hans hjerte. Vi ber om velsignelse og visdom for ledelsen i Visjon Norge og Kanal 10.

Ukens 5 minutter: Mediemisjon

Ukens Fem MinutterKjære forbeder!
Fokus denne uken er mediemisjon, både gjennom radio, tv og internett. For en tid tilbake snakket jeg med koptiske kristne fra Egypt som fortalte om viktigheten av at evangeliet blir spredt via ulike tv-kanaler og radiostasjoner. Politiske omveltninger og ustabilitet preger Midtøsten.

Mange lever i stor nød og er usikre på hva framtiden vil bringe, de går nye veier for å få svar på eksistensielle spørsmål. For mange muslimer er det farlig å oppsøke kristne kirker og menigheter. Her spiller mediene en viktig rolle.

Ukens fokus: Mediemisjon

Ukens 5 minutter: TV 2

Ukens Fem MinutterKjære forbeder!
Nå er det over to måneder siden TV 2 var vårt bønnefokus. Det er en av de store og viktige medieinstitusjonene i Norge som vi jevnlig løfter fram i bønn. Det har stor betydning når 2500 mennesker velsigner og ber. Tenk over hva som kan være bønneemner når du ser på TV 2 eller er innom deres nettsider. Be for de ulike reporterne, programlederne og lederne i kanalen.

Ukens fem minutter

Ukens Fem MinutterKjære forbeder!
Ord kan skape, bygge opp, og bryte ned. Familie & Medier får stadig respons fra seere og lyttere som fortviler over språkbruken i norske medier. Det er viktig for oss alle å ha en bevissthet om hvilket samfunn vi vil ha. Og være med å skape det.

Ukens fem minutter

Familie og MedierKjære forbeder!
Avisene, både papir og nett, er viktige nyhetsformidlere. De er sentrale i å sette agenda for den offentlige debatten og deres vinklinger, fokus og utvalg av saker har stor betydning for hva som oppfattes som viktig, rett og godt. 

Ta fem minutter

Ukens Fem MinutterDen rettferdiges bønn har stor kraft, står det i Bibelen. Eller for å si det enda enklere: Bønn virker! Vi i Familie & Medier har satt i gang en bønnedugnad for mediene i dette landet. Mediene er en av de virkelig store påvirkiningkildene i vårt samfunn - på godt og vondt. Vi vil at Gud skal prege hjertene, både hos medieaktørene og hos mediebrukeren. Da trenger vi å be!

Abonner på Ukens 5 minutter